Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. En er is al zoveel waarmee dat kan. Wij brengen dat samen en zoeken de mooiste producten en diensten voor je uit. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit, maar ook betaalbaar.

 

over katoen en ...

Veruit de meeste stoffen worden gemaakt van katoen. En aan een gemiddeld katoenen T-shirt of onderbroek zit best een groot verhaal. En vaak niet zo'n mooi verhaal. 

Het laten groeien en verwerken van katoen gebruikt een enorme hoeveelheid water. Sommige experts stellen dat katoen de grootste gebruiker van water in de landbouw is. 

De katoenbouw leidt ook tot bodemerosie en -uitputting. Er worden ontzagwekkende hoeveelheden mest en pesticiden gebruikt. 

De gevolgen zijn te zien in India bij de Indusrivier. Geschat wordt dat 97% van het water gebruikt wordt voor de katoenteelt.

En van het Aralmeer is vrijwel niets meer over door het intensieve gebruik van het water voor de katoenproductie.

En de kleurstoffen e.d. die bij de verwerking worden gebruikt zijn ook enorm schadelijk. 

Wist je dat een gemiddelde merkboxer nog zo'n 10 tot 20 ml giftige stoffen kan bevatten?

Formaldehyde bijvoorbeeld, een giftige en kankerverwekkende stof die in kledingverf wordt gebruikt. Of hexachloorbenzeen, een schimmelbestrijder die mogelijk ook kankerverwekkend is. Of zware metalen die in kunstmest voorkomen. 

Gelukkig zijn er ook veel initiatieven waarbij bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen. 

Zoals Saint Basics. Die doen het net anders. En daar houden we van.


Saint Basics

oeko-tex undies.jpg

Saint Basics maakt bijzondere basics waar wij blij van worden. Wat basics zijn? Shirts, boxers, hipsters en slips.

Basics

Saint Basics maken hun basics van biologisch katoen, met het GOTS keurmerk. GOTS staat voor kwaliteit, veiligheid, gezondheid, duurzaamheid en sociaal ondernemerschap. De basics van Saint zijn dus vrij van pesticiden, vervuiling, sweatshops en uitbuiting. 

Maar Saint Basics doet nog iets bijzonders.

 

Ze maken hun basics ook van hout.

 

Van Eucalyptushout. Biologisch verwerkt tot Eucalyptusvezels. Kleding gemaakt van Eucalyptus (ook wel 'Tencel' genaamd) gebruikt maar 4% van het waterverbruik, heeft maar 5% van de milieu-impact en beslaat maar 22% van het landgebruik van katoen. Aan alle kanten beter dus!

Deze houten onderbroeken zijn ook nog eens super-zacht, anti-bacterieel en vochtregulerend.

 

Je kunt dit soort 'Tencel' onderbroeken en shirts herkennen aan het OEKO-TEX keurmerk. Rankabrand heeft Saint Basics ondertussen geranked als het groenste 'basicsmerk' van Nederland.

 

broekje_NL.jpg

Wij vinden Saint Basics helemaal te gek! Als Klooker worden we hier oprecht blij en trots van. 

 

10% korting voor Klooker leden

 

En speciaal voor Klooker leden geven ze korting. Omdat zij Klooker ook gaaf vinden.

Als je naar hun site gaat, klik dan hieronder en gebruik de code "KLOOKER" bij de checkout. Je krijgt dan 10% korting tot 28 februari 2017. 

De korting geldt voor alle artikelen behalve het 'Marhaban' T-shirt, de opbrengst hiervan gaat naar een goed doel.