Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. Niet méér consumeren, maar juist meer bewust consumeren.

Weten wat er gebeurt in de parfum en aftershave wereld? Lees verder. Direct naar de korting? Klik HIER.

Lekker ruiken, maar is het ook veilig?

Lekker leven èn bewust leven is voor de gemiddelde consument knap lastig. Zo ook als je chemicaliën wilt vermijden in parfums, eau de toilettes en aftershaves. 

Vandaag de dag bestaan parfums en geurstoffen voor een groot deel uit chemicaliën onttrokken uit petroleum. 

Veelal parabenen, kunstmatige kleur- of geurstoffen (synthetisch parfum), sulfaten, siliconen, propylene glycol, PEG’s en phtalaten.

Zo'n parfum kan bestaan uit wel 2500 aparte ingrediënten waaronder dus ook een aantal toxisch en kankerverwekkend zijn. Symptomen kunnen bijvoorbeeld zijn: hoofdpijn, duizeligheid, allergische uitslag, verkleuringen van de huid, hevig hoesten, overgeven en huidirritatie. 

In de Europese Unie zijn er maatregelen genomen om een flink aantal van deze stoffen aan banden te leggen. Maar het lastige is, dat de geur ('fragrance') wordt gezien als handelsgeheim. En dan niet hoeft te worden vermeld.

Onder de term 'fragrance' kan zo dus een hele serie aan (potentieel) schadelijke chemicaliën alsnog in Europa verkocht worden.

Er worden af en toe wel wetenschappelijke testen gedaan en dan worden bij de bekende merken vele niet vermelde chemicaliën gevonden.  

Waaronder dus ook enkele schadelijke en vele waarvan de impact op gezondheid nog helemaal niet duidelijk is. Zodat je nog niet weet of een product OK is.

Welke parfums en aftershaves te mijden, en welke niet?

De volgende premium merken kun je op grond van bovenstaand beter mijden (bron EWG.org): Coco Chanel, Giorgio Armani, Old Spice,  Calvin Klein, Victoria's Secret, Abercrombie & Fitch, Axe Bodyspray, Dolce & Gabbana.

Als je een goede parfum of aftershave wilt gebruiken zonder schadelijke chemische toevoegingen, check dan deze merken eens (bronnen EWG's Skindeep en Ecocert). 

 • Paco Rabanne Invictus
 • Joop!
 • Gianni Versace
 • Bulldog
 • L'Occitane
 • Abahna
 • Liz Earle
 • Melvita
 • Acorelle
 • Kuumba
 • Sharini Parfums Naturels
 • Organic Glam
 • Aveda
 • Pacifica

Deze lijsten zijn niet uitputtend, de komende periode gaan we dit nog uitbreiden.

Wij zetten in deze post de spotlight op Shizo. Zij zijn zelf geen parfum merk, maar ze verkopen wel luxe natuurcosmetica. Parfums, aftershaves en nog meer. Ze zijn een van de zeldzame Nederlandse bedrijven die een iets uitgebreider assortiment cosmetica hebben, met hele mooie merken.

 
 

Shizo

Shizo.nl ontstond in 2007 vanuit een persoonlijke zoektocht van oprichtster Shirley Tol. Zij was die zoektocht begonnen na een acute allergische reactie op een aantal verzorgingsproducten.

Toen ze vervolgens ontdekte wat ze al die jaren op haar huid gesmeerd had en wat het voor haar gezondheid kon betekenen, wilde ze alleen nog maar natuurlijke producten!

Bij Shizo vind je een fijn assortiment aan eco-fabulous, exclusieve niche merken met een vleugje luxe.

Die meestal niet of lastig in winkels te vinden zijn.

Vele merken hebben een keurmerk en zijn overladen met awards of een celebrity following. Nice to know!

Daar komt bij:  hun bedrijfsvoering hebben ze ook nog eens helemaal verduurzaamd. 

Wij vinden Shizo daarom helemaal KLOOKER!

 
 

Klooker-leden krijgen van Shizo nu 10% kennismakingskorting.

Als je naar hun site gaat, gebruik dan de code "KLOOKERGEUREN" bij de checkout (geldig tot en met 31-12-2017).

P.S. Wat vond jij van deze post? Laat het ons weten, b.v. via onze community!