Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en ook betaalbaar.

Meer weten over gezonde vetten? Blijf lezen. Direct naar de kennismakingskorting van Arctic Blue? Klik HIER.

Vet èn gezond?

Het menselijk lichaam kan de meeste vetten zelf aanmaken. Dit is niet het geval met omega-3 vetzuren. Dit zijn vetten, die het lichaam moet binnenkrijgen via voedsel.

Waarom zijn deze van essentieel belang?

Check b.v. de Harvard School of Public Health. Ze zijn een belangrijke bouwsteen voor de hersencellen, celwanden, het zenuwstelsel en je netvlies. Ook helpen ze hart- en vaatziekten, eczeem en reuma voorkomen. 

Krijgen we dan voldoende omega-3 binnen?  

Doorgaans heeft iemand die gevarieerd en regelmatig vette vis eet weinig kans op een omega 3-tekort.

Er zijn echter veel mensen die geen (vette) vis lusten of vanuit bepaalde overtuigingen geen vis eten. Daarnaast wordt er in Nederland veel magere vis gegeten die geen of nauwelijks Omega-3 bevat (tilapia, pangasius, kibbeling, schol, vissticks). Deze mensen kunnen een omega 3-tekort krijgen.

Vegetariërs en veganisten horen ook bij deze risicogroep.

Tenzij je gedisciplineerd een afgewogen dieet volgt waarbij je bijvoorbeeld voldoende chia zaden, lijnzaad, raapzaadolie, hennepzaad, sojaolie en walnoten eet. Of algenolie.

Vaak gebeurt dit echter niet. 

Een andere rijke bron van omega-3 olie is visolie (vroeger deed met dit met levertraan).

Er zijn veel verschillende visoliecapsules op de markt.

Vaak wordt de vis speciaal gevangen voor deze visoliecapsules, dit is bijvoorbeeld het geval in de ansjovisvangst bij Peru. 

De omstandigheden waaronder veel visolie wordt geproduceerd zijn veelal NIET zoals het zou moeten zijn, zoals een paar geleden is aangetoond door The International Consortium of Investigative Journalists and IDL-Reporteros.

Dit heeft effect op de visstand, het zeeleven, het milieu en de lokale bevolking in het land van herkomst (veelal Zuid-Amerika). Er wordt hard gewerkt aan betere oplossingen samen met de Wereldbank, maar het blijft een struggle.

Een duurzamere oplossing is wanneer visoliecapsules van een restproduct gemaakt worden, bijvoorbeeld van de resten van zalm, tonijn of kabeljauw. 

En laat dit nu precies zijn waar Arctic Blue zich op toelegt.

Sterker nog, zij waren de eerste met een MSC-certificaat voor visolie in Nederland. Dit is het strengste keurmerk in de markt voor wild gevangen vis.

Er wordt dus geen vis extra voor gevangen!

De moeite waard om hen specifiek even uit te lichten. 

 

 
 

Arctic Blue

Ludo van de Wiel is Arctic Blue in 2014 gestart, omdat hij geshockeerd was over de herkomst van visolie.

Er gaan soms wel tot 30 ansjovisvissen in 1 visoliecapsule, zoals deze aflevering van de Keuringsdienst van Waarde laat zien! 

Hij wilde dit anders aanpakken. En dan met name kijken hoe vanuit visresten vissenolie gemaakt kon worden. 

Circulair ten top!

Met de Noorse visolie van Arctic Blue (gemaakt van snijresten van de kabeljauwfilet) weet je daarmee 100% zeker dat deze gemaakt is zonder overbevissing of nadelige effecten voor milieu, zeevogels, zeezoogdieren en lokale bevolking.

 

Dit heeft hen als een van de weinigen het MSC keurmerk opgeleverd, internationaal en ook in Nederland.

 

En aan de veganisten en vegetariërs hebben ze ook gedacht, want ze bieden ook Algenolie als bron voor Omega-3.

Wij vinden het visolie- en algenoliecapsules om trots op te zijn!

 
 

Kennismakingskorting

Met de kortingscoupon 'klooker' krijg je als Klooker-lid 20% korting als je bij Arctic Blue je visoliecapsules of -fles en plantaardige algenoliecapsules koopt.

Lijkt het je wat? Klik snel door!

P.S. Wat vond jij van deze post? Laat het ons weten, b.v. via onze community!