Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. En er is al zoveel waarmee dat kan. Wij brengen dat samen en zoeken de mooiste producten voor je uit: betere chocolade, eerlijke kleding, en nog heel veel meer. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit, maar ook betaalbaar.

The ugly side of fashion ... 

Kleding en mode is van alle tijden. Maar ondertussen heeft het wel een diepe impact op ons milieu. Wist je dat 

  • het produceren van 1 jeans normaal 7000 liter water kost
  • er ter wereld jaarlijks 2 miljard denim jeans geproduceerd worden
  • ieder jaar 135 miljoen kilo kleding wordt verbrand in Nederland alleen
  • fashion de 2-e meest vervuilende industrie ter wereld is

 

En dat terwijl meer dan 90% van textiel afval eigenlijk gerecycled kan worden!  

 

Bert van Son had al meer dan 30 jaar ervaring in de kledingindustrie. En het begon hem steeds meer tegen te staan. Hij begon na te denken over een andere weg. Een meer circulaire weg. En die heeft hij gevonden. Een Mud Jeans weg.

 

Gewoon circulair doen

Bert is in 2012 Mud Jeans gestart. 

"De meeste denim-merken kiezen ervoor om zo goedkoop mogelijk, zoveel mogelijk jeans te produceren. Dit is een kostbaar proces waarbij veel indigo wordt gebruikt", stelt Bert van Son. “Wij betalen een eerlijke prijs, onze concurrenten niet. Liever gebruiken wij natuurlijke grondstoffen. Wij gebruiken daarvoor gecertificeerd katoen. Maar helaas zijn ook wij toch genoodzaakt om nog steeds indigo te gebruiken. Hier ligt voor Mud Jeans ruimte voor verbetering.”

Het Nederlandse jeansmerk zet om die reden onder andere in op het upcyclen en recyclen van oude denim.

Upcyclen? Yes. Je kunt jeans die je niet meer gebruikt terugsturen. Teruggestuurde jeans worden geupcycled tot unieke vintage jeans. Er zijn drie stylen waar je uit kunt kiezen.  

En de broeken die niet geupcycled kunnen worden, die worden gerecycled. Oude jeans worden tot kleine stukjes vervezeld en gemengd met nieuw katoen. Hieruit ontstaat een stevig denim garen, dat weer gebruikt wordt voor nieuwe jeans. 

 

En omdat ze geen leren labels gebruiken, zijn de denim broeken volledig vegan.

 

Naast zijn vegan denim jeans en het upcyclen en recyclen van gebruikte denim heeft Mud Jeans nog iets opvallends.

 

Je kunt je jeans er ook leasen! Leasen?

 

“Alhoewel de reacties heel positief zijn, 99 van 100 mensen die ik het vertel vinden het geweldig, is het online leasen van Mud Jeans nog niet echt groot. Dit groeit zeker niet hard genoeg”, aldus Bert van Son. “Eigendom is niet van deze tijd, een auto bezitten heb je niet meer nodig om van a naar b te geraken. Zo werkt het bij jeans ook. En het is super simpel.

 

 

The Wallstreet Journal, the Huffington Post, The Guardian en een keur van nationale media hebben Mud Jeans ondertussen in het vizier! En wij ook. 

 

Naar Mud Jeans

Wij bij Klooker vinden Mud Jeans helemaal geweldig! Vegan jeans, hergebruik van materialen en jeans leasen. Ze timmeren hard aan de weg, ze hebben een mooie collectie en verdienen steun en aandacht. Doe je mee?