Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. En er is al zoveel waarmee dat kan. Wij brengen dat samen en zoeken de mooiste producten en diensten voor je uit. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en ook betaalbaar.

 

Trots poetsen

Schoonmaakproducten hebben aardolie als grondstof. En we weten allemaal, van fossiele brandstoffen moeten we het niet hebben.

Wist je dat we in NL per week 4 miljoen liter chemische schoonmaakmiddelen door de gootsteen spoelen? En dat zijn dus ook per week 3-4 miljoen plastic flessen die weggegooid worden. In Nederland is dit al enorm veel, stel je eens voor wat dit op Europees niveau of wereldwijd betekent.

 

Een enorme belasting voor ons milieu, waar we eigenlijk nooit bij stil staan.

 

Marcel Belt (53) staat er wel bij stil. Sterker nog, hij was juist bij Unilever en Reckitt Benckiser (van Cillit Bang en Vanish) werkzaam in dit soort producten. En hij heeft ook ervaren hoe lastig het is om dit soort bedrijven juist meer duurzaam te laten werken. 

 

En toen begonnen zijn drie dochters hem vragen te stellen. Waarom die kip niet biologisch was. En waarom er eigenlijk geen duurzame schoonmaakmiddelen zijn.

Die zijn er wel, maar die werden maar door een heel kleine groep mensen gekocht. Terwijl er tegelijkertijd een grote groep mensen blijkt te zijn (40-50%), die ook best open staat voor dit soort groene schoonmaakmiddelen. Mits het er ook goed uitziet en ook nog eens lekker ruikt.

 

Marcel had zijn missie gevonden.

 

 

Met eigen geld en met hulp van een oud-collega heeft hij handzeep, allesreiniger en afwasmiddel ontwikkeld. Gebaseerd op kokosnootolie en RSPO gecertificeerde palmolie. Hij heeft er ook als eerste in Nederland voor gezorgd dat al zijn plastic flessen van 100% gerecycled plastic zijn gemaakt.

 

In Utrecht heeft hij een fabriek gevonden die het kan produceren. Hij heeft winkelpartners aangezocht zoals Marqt, Loods5 en Holland&Barret (voorheen De Tuinen) en een eigen webshop ingericht.  En toen is het snel gegaan.

In november 2015 is Marcel begonnen en hij verwacht dit jaar al voor 200.000 flessen te verkopen. Dat is pas groot denken!

En hij laat zijn schoonmaakmiddelen er ook goed uitzien. En heerlijk geuren, met bv Patchouli & Cranberrie, Sandelhout & Kardemom en Lavendel & Kruidnagel.

Hij wist ons zelfs te vertellen dat enkele van zijn klanten het stiekem onder de douche gebruiken. Nou is het daar niet voor gemaakt, maar het geeft wel aan hoe enthousiast mensen erover zijn.

 

Wij vinden Marcel's Green Soap helemaal geweldig. Daar worden wij blij van. 


14% korting voor Klooker leden

 

En Klooker leden krijgen van Marcel een mooie kennismakingskorting. Omdat hij Klooker ook een geweldig initiatief vindt.

Als je naar zijn site gaat, klik dan hieronder en gebruik de code "Klooker" bij de checkout. Je krijgt dan een kennismakingskorting van 14%!