Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. En er is al zoveel waarmee dat kan. Wij brengen dat samen en zoeken de mooiste producten en diensten voor je uit. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit, maar ook betaalbaar.

 

Fietsen van bamboe?!

We hebben nu een verhaal over een product dat je niet alle dagen koopt. Maar het verdient het om verteld te worden.

Jaap en Ferdinand zijn sportievelingen. Allebei fanatieke mountainbikers. In 2015 deden ze mee met een mountainbiketocht in Afrika. Ze wierven fondsen voor de lokale bevolking en reden een uitputtende race. En ze kwamen er achter hoe moeilijk het is om daar werk te vinden, zelfs voor mensen met een opleiding. Ook voor het eigen 'sponsorkind' van Ferdinand, die daar de opleiding voor elektricien volgt ...

 

Kunnen wij niet bijdragen? vroegen Jaap en Ferdinand zich af. 

 

Toen ze op het spoor kwamen van een bamboefietsfabriekje in Ghana was de keuze snel gemaakt. In Nederland, fietsland bij uitstek, was vast nog wel ruimte voor een unieke stadsfiets van bamboe.

 

 

Een fiets van bamboe? Jazeker. Het is onwijs duurzaam, blijkt sterker dan staal en licht als een veertje. En wij vinden het ook nog gewoon een hele hippe fiets! Een fiets die ook een statement uitdraagt. Een fiets met een mooi verhaal.

 

Een fiets die werkt

Het mooie van de Ferander Bamboefiets is dat we de wereld een beetje kunnen veranderen! De oprichters van Ferander hebben als doel de werkgelegenheid voor jongeren in Afrika te stimuleren met de bamboefiets als middel. In elk frame zitten heel wat uurtjes handwerk, prachtig voor jou als berijder en prachtig werk voor de maker.

 

Van de winst die Ferander maakt gaat 50% weer terug naar nieuwe projecten in Afrika. 

 

Crowdfunding voor Ferander!

In april 2016 hebben Jaap en Ferdinand de Coöperatie African Bamboo Bikes opgericht en ze wachten nu op het laatste zetje via hun Crowdfunding actie. Met het geld van deze actie gaan ze de 1e 250 fietsen produceren en verkopen. Blazen jullie mee voor een flinke wind in de rug voor deze sociale ondernemers?

 

€100 korting

Natuurlijk, zoals eerder gezegd, een fiets is geen product dat je zo even koopt. Maar mocht je toevallig de komende maanden een aanschaf van een fiets overwegen, dan vinden wij de bamboefiets een fantastisch product!

Tijdens de Crowdfunding campagne die loopt tot 3 februari 2017 kan je deze prachtige fiets bestellen met € 100,- korting in de voorverkoop. (Normale prijs € 1249,-). 

 

Speciaal voor Klooker

Zit er muziek in de bamboefiets? Jazeker! Als lid van Klooker krijg je een speciale verrassing als je intekent op de voorverkoop. Namelijk de Bambooster.

 

Deze schitterende Ghanese uitvinding versterkt op geheel natuurlijke wijze het geluid van jouw smartphone. Let the music begin!

 

Je dient alleen - als je jouw fiets voorbestelt - in het veld opmerkingen "Klooker" schrijven, dan krijg je bij een geslaagde crowdfundactie ook de Bambooster!

 

Wij vinden Ferander helemaal KLOOKER!