Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. En er is al zoveel waarmee dat kan. Wij brengen dat samen en zoeken de mooiste producten en diensten voor je uit. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en ook betaalbaar.

 

De impact van katoen

 

Katoen zit in ±40% van onze kleding wereldwijd. Het heeft voor het merendeel een schoon imago. Maar dàt is een beeld dat door de kleding industrie over tientallen jaren gecreëerd is. Ondertussen dringt het rauwe beeld van de werkelijkheid door in ons leven. 

 

Katoen is een van de meest van chemische middelen afhankelijke planten ter wereld. Katoen beslaat grofweg 2.4% van de landbouwgrond in de wereld, maar het heeft om te groeien ±10% van alle landbouwchemicaliën nodig en ±25% van alle insecticiden. Ter wereld. 

 

Er wordt b.v. geschat dat 97% van het water in de Indus rivier in India gebruikt wordt het laten groeien van katoen

Er wordt b.v. geschat dat 97% van het water in de Indus rivier in India gebruikt wordt het laten groeien van katoen

En dan hebben we het nog niet eens over de vele andere issues in de kledingsector...

 

Zoals het enorm intensieve gebruik van water dat ermee gepaard gaat.

 

 

Het is dus belangrijk dat een steeds grotere groep mensen zich bewust wordt dat 'reguliere' kleding enorm vervuilend is en vaak onder erbarmelijke arbeidsomstandigheden gemaakt is.

Gelukkig zijn er steeds meer kledingmerken die hier iets mee doen. Die de hele keten willen verduurzamen, met aandacht voor leefbare lonen voor arbeiders.

Dan is het ook handig om te weten waar je duurzame kleren kunt kopen en wat die duurzame merken zijn.

No worries. Klooker helpt je met zoeken.

 

Bijvoorbeeld naar Charlie+Marie

 
 

Als kind droomden Charlotte van Waes en Marieke Vinck ervan om de hele wereld rond te reizen en bezig te zijn met mode. In 2009 zijn ze Charlie + Mary begonnen.

Wij vinden b.v. Charlie+Mary helemaal top. Ze laten zien dat kleding, schoenen en accessoires van duurzame merken er net zo fantastisch uitzien als hun 'reguliere' counterparts. Er hoeven geen compromissen gesloten te worden. 

Ze hebben duurzame kleding geherdefinieerd in True Fashion. True Fashion is alles dat bijdraagt aan het verhaal achter de kleding. Verhalen over het creatieve design proces, de filosofie van het merk, het vakmanschap en over het gebruikte katoen.  

Dat past dus prima bij de aanpak zoals Klooker die ook heeft. 

Ze zijn ook breder actief. Ze organiseerden zelfs vorig jaar samen met anderen een filmfestival over "The true cost" van mode gevolgd door een fashion show van hun stijlvolle kleding.

Allemaal om mensen bewust te maken hoe het er aan toe gaat in de kledingindustrie. 

Daarom highlighten we hen graag.

Omdat ze het verdienen.

En we zijn niet de enigen. Ze zijn door de TRIODOS bank ondertussen ook genomineerd voor de Triodos Hart-Hoofd prijs 2017.  

Wij hebben op ze gestemd! Stemmen jullie mee? Het kan tot 16 mei!!

 

 
 

15% korting voor alle Klooker leden

En Klooker leden krijgen van Charlie+Mary een mooie kennismakingskorting. Omdat ze vinden dat Klooker ook bijdraagt aan een betere wereld. En ze hebben een nieuwe collectie 😉✌🏻.

Als je naar hun site gaat, klik dan hieronder en gebruik de code "klookercharliemary" bij hun checkout. Je krijgt dan een kennismakingskorting van 15%! Dit is niet geldig bij producten die in de sale zijn.

Deze coupon is geldig tot 1 juni 2017. Je kunt hem eenmalig gebruiken.

 

 

 

P.S. Wat vond jij van deze post? Laat het ons weten, b.v. via onze community!