Klooker

Concrete hulp bij verduurzamen. Samen maken we duurzaam consumeren het nieuwe normaal!

  • Home
  • Product
  • Over ons
  • Word lid
  • Login
  • Het Klooker Manifest
  • Privacy en cookies
  • Algemene voorwaarden
  • Werken bij Klooker
  • Contact
Home » Archives for January 2019

Archives for January 2019

Weet waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe (duurzame) meubels.

Woonkamer

Geschreven in januari 2019.


Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven, genieten èn tegelijkertijd bewust kunt kiezen. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en betaalbaar.


De woonkamer is de sociale ruimte van het huis. Deze kamer is een multifunctionele kamer, hier lees je namelijk een boek, kijk je tv, kinderen spelen er en je ontvangt er vrienden. Er is hier dus mogelijkheid genoeg voor verduurzaming. Maar waar moet je op letten wanneer je je huis duurzaam wilt inrichten? 

Nieuwe meubels aanschaffen

Wanneer je nieuwe meubels gaat aanschaffen is het altijd aan te raden om een goede schatting te maken van hoelang deze meubels ongeveer mee zullen gaan. Kies dus altijd voor meubels en accessoires die lang mooi zullen blijven. Want het is zonde om na 2 jaar je hele woonkamer weer opnieuw in te richten ‘omdat paars echt niet meer kan dit jaar’ 😕.

Wanneer je dus een nieuwe inrichting gaat kopen zou je jezelf altijd de volgende vijf vragen moeten stellen: 

1. Van welk materiaal is het gemaakt? 

2. Waar komt het vandaan? 

3. Is het praktisch in gebruik?

4. Hoelang gaat het mee? 

5. Heb je het echt nieuw nodig?

Let dus ook op het materiaal gebruik van de meubels, steeds meer fabrikanten gebruiken natuurlijke materialenvoor hun meubels zoals, kokosmatten, paardenhaar, wol, natuurlijke latex, ecologisch katoen of maisvezel.

Let er bij het aanschaffen van deze natuurlijke materialen wel op dat deze een eco-keurmerk hebben, alle keurmerken voor deze materialen kun je hier vinden. Ook wanneer je meer wilt weten over katoen of wol en het belang van het eco-keurmerk hiervoor, lees dan deze Klooker mailing.

Let niet alleen op de materialen die gebruikt worden voor  meubels en woonaccessoires maar ook op de productiewijze. Meubelfabrikanten doen er tegenwoordig zelf veel aan om zo weinig mogelijk CO2 uitstoot te veroorzaken, wat natuurlijk bijdraagt aan de milieubewustheid van het product dat je koopt.

Dan bestaat er ook nog het flat packed principe, veel bedrijven geven dit aan op hun website. Het gaat hier om de manier van verzenden van de goederen. Wanneer een meubel flat packed verzonden wordt, betekend dit dat het zo weinig mogelijk ruimte in beslag neemt en er dus meer meubels meekunnen met een zending waardoor je per product dus een lagere CO2 uitstoot hebt.

Bewust meubels aanschaffen? Let dan op het MBDC’s C2C (Cradle 2 Cradle) keurmerk. De producten met dit keurmerk kunnen namelijk gemakkelijk uit elkaar gehaald worden en opnieuw gebruikt worden voor een ander meubelstuk. Circulair gebruik dus. Dit betekent ook dat wanneer een meubelstuk met dit keurmerk kapot gaat, het makkelijk te repareren is. 

Wees bewust met het aanschaffen van hout

Een mooie houten eettafel, kast of andere woonaccessoires vind je in veel huizen. Let er wel op dat je altijd meubels en woonaccessoires koopt die zijn gemaakt van gecertificeerd hout. Het hout dat een keurmerk heeft is namelijk afkomstig van duurzame bosbouw waarbij niet alleen aan het milieu wordt gedacht maar ook aan de werknemers die op de bospercelen werkzaam zijn. Wat ook belangrijk is, is dat bij duurzame bosbouw ook herbebossing plaats vindt en het milieu zoveel mogelijk ontzien wordt. Let dus ook op deze keurmerken wanneer je houten meubels gaat kopen (FSC en PEFC keurmerken). 

Een andere soort hout die tegenwoordig veel gebruikt wordt voor het maken van houten meubels, is sloophout. Dit wordt bijvoorbeeld steeds vaker gebruikt voor het maken van loungebanken, tafels of kasten. Waar dit hout anders in het milieu terecht zou komen, geef je het nu een nieuwe bestemming en kan dit hout nog jarenlang meegaan. En het geeft een authentieke sfeer. Houden wij zelf wel van.

Circulaire meubels (van oud naar nieuw)

Afgelopen week was het de week van de circulaire economie (14-01 t/m 18-01). In een circulaire economie is er geen ruimte voor wegwerp artikelen, maar worden spullen eindeloos (her)gebruikt.

Gun meubels daarom een tweede leven. Of dit nu meubels zijn die je zelf nog in huis hebt staan of dat dit meubels zijn die bij de kringloop of een andere tweedehands winkel vandaan komen, je kunt deze altijd recyclen en een tweede leven geven. Let er wel op wanneer je meubels gaat verven, dat je ecologische verf gebruikt. Deze is niet alleen afbreekbaar, maar ook beter voor je gezondheid. 

Tweedehands meubels vind je werkelijk overal tegenwoordig. Kijk maar eens op marktplaats of andere websites. Je kunt er van alles vinden, van lampen en woonaccessoires tot complete eetkamer sets.

Toch liever de producten fysiek bekijken voordat je ze koopt? Ga dan naar een kringloop of een van de vele markten zoals de IJ-Hallen in Amsterdam, waar de grootste vlooienmarkt van Europa plaatsvindt. Hier kun je de mooiste meubels en woonaccessoires scoren en ben je ook nog eens duurzaam bezig. Ook kun je zelf aan de slag met plastic, metaal of aluminium wanneer je een beetje handig bent. Niet zo handig? Besteed dit uit aan een lokale meubelmaker. 

Bewust duurzame meubels aanschaffen?

Wanneer je toch liever nieuwe meubels aanschaft, neem dan eens een kijkje op furn.nl. Dit is de groene meubelzoekmachine. Hier kun je alle soorten duurzame meubels vinden van banken tot woonaccessoires en tuinmeubels. Let wel op dat wanneer je gaat zoeken je bij de uitgebreide opties ‘duurzaam’ aanvinkt!


AANBIEDINGEN


Waschbär Eco-Shop

Woontextiel van Waschbaer

Waschbär biedt milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde producten aan voor alles in het dagelijks leven: van natuurlijk mode en schoenen via huishoudartikelen en natuurcosmetica tot aan woontextiel, meubels en een collectie voor kinderen.

Voor elke afzonderlijke categorie in hun assortiment, hebben ze strenge en uitgebreide voorwaarden aan het materiaal opgesteld en passen deze doorlopend op actuele ontwikkelingen aan. Elk van hun 7.000 producten hebben ze aan de hand van een strenge ecologische en sociale criteria getest – voor een leven in harmonie met mens en natuur.

  • ACTIE: Ontvang je bestelling zonder verzendkosten en krijg € 10,- korting bij een minimale besteding van € 40,- op de webshop.
  • Check de code op onze kortingspagina.
  • De actie is geldig t/m 4 februari 2019.
Naar Waschbär ecoshop

Pro Eco Coatings

Logo van Pro Eco Coatings. Natuurvriendelijke verf!

Pro EcoCoatings is een Webshop met Duurzame Verf voor de schildersbranche en de consument. Er is veel veranderd in de wereld van de verf. En dat is maar goed ook. De zogenaamde ‘groene verf’ is tegenwoordig kwalitatief net zo goed of zelfs beter dan de synthetische variant. En omdat de verf langer meegaat is deze ook niet duurder.

  • ACTIE: 20% korting op alle producten van Copperant.
  • Check de code op onze kortingspagina.
  • Deze actie is verlopen
Naar pro eco coatings

ONZE NIEUWE TOPIC MAILINGS!

MELD JE NU AAN VOOR TOPIC MAILINGS EN DUIK IN JE FAVORIETE DUURZAME ONDERWERP

Over welk duurzaam onderwerp zou jij gerichte emails willen ontvangen? Meld je nu aan en ontvang naast de standaard Klooker Mailing ook ongeveer 1 x per maand een mailing met nieuws, tips & tricks en producten gericht op één van de drie onderstaande topics.

Je hebt keuze uit 3 onderwerpen:

1.     Food Habits

2.     Duurzame Mode

3.     Plastic & Jezelf

meld je aan

Waar denk je aan bij een duurzame vakantie in 2019?

twee wandelaars op een duurzame reis door Europa

Tekst geschreven in januari 2019.


Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven, genieten èn tegelijkertijd bewust kunt kiezen. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en betaalbaar.


EROP UIT! DICHTBIJ HUIS.

2019 is net begonnen, en dit is vaak de tijd om je vakantiereizen te gaan plannen. Of er in ieder geval over te dromen. Misschien inspireert deze mailing je wel om een duurzame reis te nemen of in ieder geval je reis te compenseren.

EVEN EEN UPDATE…

Vorig jaar rond dezelfde tijd, hebben we ook een mailing geschreven over duurzame vakanties! Lees hem hier. In die mailing leggen we uit wat de milieu-impacts van reizen zijn, en hoe je die het beste kan vermijden! Vooral wordt het duidelijk dat vliegen de grootste milieu impact heeft. Dit is gedeeltelijk omdat er geen BTW op vliegtickets zit.

Echter, is er in het afgelopen jaar wel meer aandacht besteed aan deze vervuilende industrie. Zo heeft Greenpeace een actie gestart voor een rem in de groei van de luchtvaart en eerlijke prijzen voor tickets, op deze pagina kan je er meer over lezen en de petitie tekenen als jij dit ook steunt!

Daarnaast heeft kabinet-Rutte III meer interesse getoond in dit probleem, en zijn er meerdere politici die willen vechten voor een vliegtaks. Meer informatie erover, lees je in dit artikel.


Als je dan toch moet vliegen, willen we nog wat goede platforms met je delen die jou helpen met het compenseren van de CO2 uitstoot van jouw vlucht.

Bijvoorbeeld kan je bij FlyGreen terecht voor goedkope vliegtickets, en zij compenseren gratis je CO2 uitstoot voor je vlucht.

Daarnaast heb je reisorganisaties of vliegmaatschappijen die andere organisaties betalen om hun reizen 100% klimaatneutraal te maken. Feeling Responsible werkt bijvoorbeeld samen met Shoestring, Koning Aap, YourWay2GO en Entdeck die Welt. Op de website van Climate Neutral Group, lees je meer over de ontwikkelingen in klimaatneutraal vliegen.

Toch blijft de vraag “Is CO2 compenseren niet gewoon je schuldgevoel afkopen?” staan bij ons, en blijft het goed om kritisch te kijken hoe verschillende organisaties met de daadwerkelijke uitvoering hiervan omgaan.


DUURZAME OVERNACHTINGEN EN ERVARINGEN

Nu je weer een beetje up to date bent met de ontwikkelingen in duurzaam reizen, willen we graag wat gave ideeën met je delen voor een duurzame reis in Nederland of Europa, waarbij je het vliegtuig nooit nodig zal hebben!

Stayokay

stayokay.jpg

Verblijf in 22 verschillende plekken over heel Nederland met de hostels van Stayokay!

Stayokay bestaat al 85 jaar, en heeft vanaf het begin altijd duurzaam ondernemen centraal staan. Omdat ze graag zo lang mogelijk van onze mooie aarde willen genieten, is hun doel om de meest duurzame hostelketen van Nederland te worden en CO2 neutraal te zijn!

Op het moment maken ze al gebruik van gerecyclede werkkleding, biologische ingrediënten voor hun maaltijden, en als je bij Stayokay verblijft kan je (vrijwillig) 20 cent per overnachting voor je CO2 compensatie bijdragen!

Ze hebben het Europees Ecolabel, Triodos Hart-hoofdprijs, en de 4e plaats in de Hostelling International Sustainability Fund. Kortom, ze zijn dus heel goed bezig om hun doel te halen!

  • ACTIE: 15% korting op overnachtingen in alle hostels m.u.v. de Amsterdamse locaties.
  • Check de code op onze kortingspagina.
  • Deze actie is geldig t/m 31 maart 2019
naar stayokay

Cabiner

100% circulair, off-grid en midden in de mooie natuur van Drenthe. Met Cabiner kan je een duurzame, relaxte ervaring meemaken in de Nederlandse natuur!

De huisjes van Cabiner worden gemaakt van karton, een waterbestendig membraan en hout. Binnen in het huisje heb je een houtkachel die wordt gebruikt als verwarming, voor warming van het water, en ook voor koken! Je water kan je via de handpomp zo uit de grond halen, en al het afvalwater wordt opgeslagen en gereinigd (dus niet in de natuur gedropt).

En vanaf dit jaar zijn er meerdere Cabiners in Drenthe en kan je dus meerdaagse tochten door de bossen van Drenthe ondernemen en elke nacht in een andere Cabiner overnachten!

Lijkt ons erg leuk!

naar cabiner

WWOOF (WorldWide Opportunities on Organic Farms)

Dit platform brengt je in contact met biologische boerderijen waar je vrijwillig kan werken en verblijven. Om te leren en te delen met anderen en een wereldwijde duurzame community te bouwen!

Door vrijwillig mee te helpen op een biologische boerderij, steun je de biologische werkwijze die vaak erg veeleisend is omdat die niet afhankelijk zijn van kunstmatige meststoffen en pesticiden. Ook heb je de kans dichter bij de natuur te komen en een dankbare vakantie te ervaren!

WWOOF is beschikbaar in 132 landen over de hele wereld, maar om de hele reis duurzaam te houden is het natuurlijk het leukst in Nederland of directe omgeving te blijven!

naar wwoof

Wikkelboat

Deze kleine woonboot helpt je om lekker te relaxen terwijl je Rotterdam beter kan leren kennen. Wikkelboats zijn multifunctioneel en duurzaam ingericht. Hij ligt lekker in het midden van het centrum op loopafstand van alle goede plekjes in de stad.

Waarom heet het een Wikkelboat? De bovenzijde van de boot is gewikkeld in 24 lagen golfkarton waardoor de boot niet alleen heel licht is maar ook goed geïsoleerd qua geluid en temperatuur. Daaromheen zit een soort van regenjas en daaromheen zit een houten deklaag. De onderzijde is van aluminium gemaakt en hierin is ook de airco en waterafvoer verwerkt.

Bij Wikkelboat hopen ze je te inspireren met deze kleine ruimte en te ervaren hoe comfortabel het kan zijn. Zo heb je dus helemaal niet zoveel ruimte en spullen nodig om een fijn leven te hebben. Hij is van alle benodigdheden voorzien die je in het dagelijks leven ook zou gebruiken. Met verwarming en airco is hij dus voor winter en zomer allebei super geschikt!

naar wikkelboat

Natuurhuisje.nl

natuurhuisje.jpeg

Deze website biedt jou vakantiehuisjes aan door heel Europa, in de mooiste en nog onontdekte plekjes in de natuur!

Zij vinden dat je voor echte natuur helemaal niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen. In Europa hebben we namelijk talloze diverse landschappen van warme steppegebieden in het Zuiden tot ijskoude bergketens in het Noorden. Ook kan je in je eigen land genoeg mooie plekjes vinden, en daar helpen ze jou mee!

Het huisje in de foto hieronder is gewoon in Noord-Brabant te vinden!

naar natuurhuisje.nl

Eigen-Wijze Reizen

400400p6694EDNmaintauern001.jpg

Ze bieden leuke en duurzame wandel- en fietsvakanties in Nederland en Europa, waarbij je bagagevervoer en overnachtingen naar wens voor je geregeld worden.

Ze kiezen vaak voor fietsen en wandelen in niet-toeristische gebieden en willen alles met respect voor het milieu doen. Ze ondersteunen het milieubeleid van de ANVR en hebben het DTO-certificaat voor duurzaam toerisme. Bijvoorbeeld maken ze steeds minder gebruik van papieren brochures om papier te besparen, en het papier dat ze gebruiken is altijd FSC-gecertificeerd.

naar eigen-wijze reizen

LAAT JE INSPIREREN…

Als laatste hebben we nog een paar blogs en video’s voor je bij elkaar gezocht die wij zelf inspirerend en/of leuk vinden! Dit is ook leuk voor degene die deze winter niet op reis gaan, maar gewoon lekker vanuit huis genieten van hun vrije dagen.

Ga voor deze dus lekker op de bank onder de deken met een warme kop koffie, thee of chocomelk en droom over jouw volgende avontuur!

Tegenlicht: Reizen Is Het Nieuwe Roken

Deze aflevering van mei 2018 gaat over de effecten van toerisme op het milieu, maar ook over goede vooruitgang in dit opzicht en het bevat ook inspiratie voor jou volgende duurzame reis!

Travel For Difference

Deze blog van de Australische Kate, bewijst dat je ook duurzaam de wereld kan zien. Ook geeft ze leuke tips en informatie over duurzaam leven en onze mooie planeet!

De Kleine Groene Planeet

Deze Zero Waste Zomer Challenge series van De Kleine Groene Planeet op Youtube gaf in de maand juni 2018 elke doordeweekse dag een zomerse zero waste tip voor op reis! Ze heeft het bijvoorbeeld over duurzaam vervoer, duurzaam verblijf en duurzaam eten. Hieronder hebben we alvast de eerste aflevering voor je.

13 Bucketlist-Waardige Bestemmingen binnen Europa

Natuur & Milieu heeft voor 13 populaire wereldbestemmingen alternatieven gevonden binnen Europa die zonder vliegtuig te bereiken zijn! Voor deze bucketlist-bestemmingen hoef je dus helemaal niet zo ver te reizen! Check hem hier.


Een duurzaam bed voor een natuurlijke nachtrust.

Duurzame slaapkamer

Geschreven in januari 2019.


Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven, genieten èn tegelijkertijd bewust kunt kiezen. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en betaalbaar.


Gemiddeld brengen we een derde van ons leven slapend door. Wel zo fijn om dan op een duurzaam matras te liggen én warm te blijven met eerlijk en milieuvriendelijk beddegoed. Er is nogal wat te verbeteren in deze branche, hieronder vertellen we je hoe het zit.

DE MATRASSEN EN BEDDENGOED INDUSRTIE

Wanneer je een gemiddelde beddenzaak binnenloopt, heb je de keuze uit een aantal soorten matrassen. De grootste groep matrassen is de polyether variant, gemaakt van polyurethaan schuim, de prijsknaller van de beddenzaak. Een alternatief voor deze matrassen is een matras van traagschuim, ook wel bekend als memory foam, tempur et cetera.

Beide matrassen zijn helaas geen duurzame keuze, want ze worden gemaakt van olie, gassen en natriumchloride. Ook worden er tijdens het productieproces van beide matrassen schadelijke stoffen toegevoegd zoals brandvertragers, UV filters, polyolen en CFK’s. Van deze stoffen is het bekend dat ze diverse gezondheidsklachten kunnen veroorzaken.

En helaas is het niet mogelijk om deze matrassen te recyclen want bij de verbranding komt blauwzuurgasvrij.

De levensduur van deze matrassen is niet langer dan 5 a 10 jaar is. Dit komt door de snelle kuilvorming waardoor het matras geen steun meer biedt.

Al met al is deze soort matrassen dus niet echt een duurzame keus.

Beddegoed is ook niet echt een kei in duurzaamheid. Het is meestal gemaakt van gewoon katoen. Helaas worden er voor de productie van katoen veel pesticiden en herbiciden gebruikt. Al deze stoffen vervuilen bodem en lucht en uiteindelijk ook de planten, dieren en de mens, meer hierover kun je lezen in onze kledingkast mailing of milieu centraal.

DUURZAME MATRASSEN EN BEDDENGOED

Slaap je dus liever niet op een berg chemicaliën, dan kies je beter voor een matras gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol, natuurrubber (latex) of paardenhaar.

Latex is een natuurproduct, maar ook nog niet echt een geheel duurzame keuze. De meest verkochte latex matrassen zijn namelijk gevuld met op chemische basis vervaardigde synthetische latex. In Nederland mag je een matras al een natuurlatex matras noemen als er 40% latex inzit. De overige 60% is van een chemische afkomst. Dit soort latex matrassen heeft een levensduur van een jaar of zeven. Maarrrr, beter dan geheel synthetisch.

Voor beddengoed zijn er veel alternatieven, de meest bekende en meest opkomende is waarschijnlijk het biologische katoen. Er zijn speciale voorwaarden om katoen biologisch te mogen noemen en deze voorwaarden zijn vastgelegd in de Global Organic Textile Standard. Meer informatie over biologisch katoen kun je vinden in deze mailing.

En of je nu liever slaapt onder een dekbed of een deken, van beide soorten zijn duurzame varianten te verkrijgen. Een wollen deken kan bijvoorbeeld enorm lang meegaan en is ook nog eens 100% recyclebaar. Daarbij is wol ook nog eens een zeer hygiënisch product, wol reinigt zichzelf namelijk omdat het bacterie-werend en vuil-afstotend is (Let wel altijd op of de wol biologisch is! Met het GOTS keurmerk ben je verzekerd van een milieu- én diervriendelijke variant!).

Toch liever een dekbed? Kies dan voor biologische katoen en diervriendelijke dons (met het RDS keurmerk). Om het dan helemaal af te maken kies je het beste kiezen voor de diervije varianten zoals: linnen, bamboe, tencel (vraag naar tencel uit een gesloten productiesysteem). Deze zijn weer minder belastend voor het milieu met betrekking tot waterverbruik en methaangas uitstoot.

GROTE KETENS GAAN OOK VOOR DUURZAAM

Tegenwoordig kun je zelfs bij HEMA en Ikea terecht voor duurzame dekbedden. Zo is Ikea sinds 2015 overgestapt op 100% duurzaam katoen voor deze producten en heeft HEMA een dekbed op de markt gebracht gemaakt van gerecyclede vezels, bijvoorbeeld van gerecycelde PET-flessen.

Voordeel; deze dekbedden en dekens zijn qua prijs vaak een stuk toegankelijker dan andere duurzame alternatieven. Dit is natuurlijk een hele goede stap, maar we moeten wel in de gaten houden dat dit (nog) geen 100% duurzame bedrijven zijn.

ONTDEK ONZE DUURZAME FAVORIETEN

Om het ook nog leuk te houden voor je portemonnee, hebben we een aantal leuke kortingen kunnen regelen, hieronder lees je meer. 

Yumeko

“Change the world sleeping”, dat is de droom van het Amsterdamse beddengoed merk Yumeko. Yumeko maakt beddengoed van eerlijke, natuurlijke en duurzame materialen; 100% biologisch en fair trade.

Yumeko’s biologische bedlinnen wordt geproduceerd door een coöperatie van kleine katoenboeren in India, Pakistan en Portugal. De boeren en fabrieksarbeiders ontvangen een eerlijk loon en werken onder goede omstandigheden.

Ook vind je er dekbedden en kussens van eendendons dat is gecertificeerd onder het Responsible Down Standard, dekbedden en kussens van biologisch ganzendons dat gecertificeerd is onder het Global Organic Textile Standard, en dekbedden en kussens van biologische wol van blije schapen.

Ook heeft Yumeko plantaardige alternatieven, zoals dekbedden van tencel gemaakt van eucalyptus hout, dekbedden van linnen en kussens van kapok. Yumeko gelooft dat betere slapers ook betere mensen zijn. Dus, neem gauw een kijkje op hun website!

Duurzaam dekbed met blauwe sterren van Yumeko
  • ACTIE: 10% korting op alle slaapkamerproducten met de code ‘klookeryum18’ op de website (klik op de knop rechts) of door het laten zien van deze mailing in de showroom in Amsterdam. De actie is geldig t/m 18-01-2019.
Naar Yumeko

COCO-MAT

COCO-MAT is gespecialiseerd in natuurlijke woon- en slaapproducten, met de hand gemaakt en gewonnen uit duurzame bronnen in haar eigen sociale werkplek in Noord-Griekenland. COCO-MAT is in 1989 opgericht en ontkracht de mythe dat stevig slapen beter is voor de gezondheid en dat het dus goed is als jouw lichaam zich aanpast aan de matras.

Het tegenovergestelde is waar: de juiste matras voor het menselijke lichaam is de matras die zich aan het lichaam aanpast en die het lichaam in al zijn onderdelen ondersteunt. Op deze manier kunnen de spieren ontspannen.

COCO-MAT’s motto is het gebruiken van exclusief onbewerkte materialen, die worden gewonnen uit 100% biologische landbouw. Alle natuurlijke materialen zijn behandeld met ecologische substanties, indien ze überhaupt behandeld zijn, en zijn PH-neutraal.

Zodoende zijn alle producten hypoallergeen. Er wordt nauw samengewerkt met de arbeiders uit lokale gemeenschappen die de natuurlijke producten verwerken. Op deze manier hopen ze bij COCO-MAT de wereld voor iedereen wat mooier te maken. Dat geeft een gerust gevoel om in hun bedden(goed) in slaap te vallen.

 Coco Mat, natuurlijk slapen. Een bed in de natuur.
  • ACTIE: bij het vertonen van deze mail ontvang je 10% korting in een van de winkels van COCO-MAT + een COCO-MAT GOOD(ie) gift (Arnhem, Rotterdam & Amsterdam) en de actie is geldig t/m 28-2-2019.
Naar coco-mat

Lavital

Lavital staat voor een handgemaakte oer-Hollandse boxspring. Bij de productie van een Lavital bed wordt alleen gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zoals ongebleekt biologisch katoen, biologische wol, vlas, kameelwol en paardenhaar.

Lavital is momenteel het enige bed ter wereld dat biologische wol in haar bedden verwerkt. Alle Lavital bedden worden geheel ambachtelijk in Nederland gemaakt. 

Voor de productie van Lavital bedden wordt alleen gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Een bed in een paardenstal.
Naar Lavital

Copyright © 2025 · Klooker on Genesis Framework · WordPress · Log in