Klooker

Concrete hulp bij verduurzamen. Samen maken we duurzaam consumeren het nieuwe normaal!

  • Home
  • Product
  • Over ons
  • Word lid
  • Login
  • Het Klooker Manifest
  • Privacy en cookies
  • Algemene voorwaarden
  • Werken bij Klooker
  • Contact
Home » Archives for December 2018

Archives for December 2018

Verduurzaam je dagelijkse leven!

Goede voornemens - Klooker 2020

Update in december 2019.


Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven, genieten èn tegelijkertijd bewust kunt kiezen. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en betaalbaar.


GOEDE VOORNEMENS? LET’S GO!

Goede voornemens zijn helaas gemakkelijker voor te nemen dan dat ze vol te houden zijn. Meer dan 80% van alle goede voornemens mislukken jammerlijk binnen een paar weken. Daar hebben wij dé oplossing voor: de Klooker Crash Courses!

Wat is een Klooker Crash Course? 
Een 5-daagse stappenplan voor het verduurzamen van jouw dagelijkse leven. Gewoon lekker praktisch. Bepaal zelf welke stappen voor jou haalbaar zijn, elke stap is een stapje de goede kant op.

Alle Klooker Crash Course leggen dezelfde weg af: eerst even inventariseren hoe het er bij jou voorstaat, vervolgens krijg je tips, tricks, adviezen en leuke ledenaanbiedingen.

Hoe het werkt?
Je krijgt iedere dag een mail met een opdracht, waar je minimaal 10 minuutjes voor moet reserveren. 

Er zijn op het moment 5 Klooker-Crash Courses waar je je aan kan wagen. Namelijk: het verduurzamen van je badkamer, je keuken, je kledingkast, duurzamer wassen en schoonmaken en het verminderen van CO2 in je huishouden. Take your pick! En doe je in januari mee met de Crash Courses, dan zul je veel leuke ledenaanbiedingen tegen komen!

Om het meeste uit de Crash Courses te halen, en iedereen zoveel mogelijk kans van slagen te geven, komen hier de tips voor succes:

1.    Doe het SAMEN!

Samen een doel hebben werkt motiverend; je bent niet de enige die zich vastbijt in die nieuwe missie en je kan op elkaar terugvallen als het even moeite kost. Of vraag elkaar om tips en deel nieuwe ontdekkingen die je doet.

We beseffen als geen ander hoe belangrijk het samen-gevoel is. Weet dat je sowieso niet alleen bent, de hele Klooker Community staat naast je!

Maar je goede voornemens delen met je vrienden, je familie, collega’s of je huisgenoten is ook leuk en belangrijk. Deel daarom met je omgeving wat jij aan het doen bent.

2.    Zoek de juiste motivatie

Een goed voornemen over iets is dat je nìet meer wilt schijnt niet goed te werken. Zoals stoppen met vlees eten, of stoppen met roken. Want met deze insteek wordt het vaak te zwaar om vol te houden.

Probeer voor jezelf vooral te bedenken wat je wél wilt doen. Zoals; ‘Ik wil slim omgaan met energie in huis’, of ‘ik wil alleen nog kleren kopen wanneer ik deze echt nodig heb’, of ‘ik wil meer plastic alternatieven gebruiken in mijn badkamer’. Dan zul je zien dat je jezelf vaker kunt belonen, in plaats van straffen. En dat is veel leuker natuurlijk.

3.    Extrinsieke of intrinsieke motivatie, dat is een verschil!

Goede voornemens met een intrinsieke motivatie – als je het zelf echt wil – hebben veel meer kans van slagen. Het werkt niet als je enkel gepusht wordt. Dat een goede vriendin zegt dat jij toch echt eens moet stoppen met plastic wattenstaafjes!

Ga vooral bij jezelf na: wat vind jij belangrijk? Wat zijn onderwerpen die jou bezig houden? Wat wil JIJ graag anders zien in je leven, en dus ook in de wereld?

4.    Zoek het lange termijn ‘genot’

Plezier of genot over wat we nú kunnen hebben staat vaak tegenover een groter resultaat dat je later kunt hebben gerealiseerd. Dat is soms lastig kiezen.

Visualiseren helpt dan. Door je bijvoorbeeld voor te stellen hoe het is om eindelijk rond te lopen in die mooie winterjas van gerecycled PET, of hoe leuk het zou zijn om te zien dat je gasrekening echt omlaag gaat na de aanpassingen in je huis. Pas als je nieuwe motivatie veel beter voelt dan het oude gedrag, dan pas gaat het werken.

5.    Beloon jezelf

Vier je succesjes door jezelf te belonen voor succesvol gedrag: kleine beloningen voor kleine succesjes, een grote beloning voor het einddoel.


Naar de Crash Courses? Check dan hieronder!

DAAG ELKAAR UIT!

Crash Courses zijn in heel januari beschikbaar gemaakt voor niet-leden. Zo kun je samen met je sportmaatje, je beste vriendin, je buurman, je collega’s of wie dan ook aan de slag.

Je kunt 1 Klooker Crash Course doen of alle 5. Doe het met z’n tweeën doen of met je hele volleybalteam. En onthoud; alle kleine stapjes helpen. Wees blij met elke verandering die je in 2020 in je dagelijkse routine kunt aanpassen 😊✌🏻.

Klooker Crash Course voor niet-leden

Wil je graag gelijk je vrienden hierover vertellen, zodat jullie samen tegelijkertijd een Crash Course kunnen beginnen? Vul dan hun emailadres hieronder in, en dan krijgen ze een email met de link naar de Crash Courses. Deze link staat de gehele maand januari open. Vergeet niet ook direct tegen je vrienden te zeggen dat je graag een Crash Course met ze doet, anders weten ze misschien niet waar de email vandaan komt 🙂

Direct zelf met de Klooker Crash Courses beginnen?
Klik dan hieronder.

Naar de Crash courses


Veel succes & plezier!

& namens het Klooker team de allerbeste wensen voor 2020!

Alle winteraccessoires die je nodig hebt om de winter warm en duurzaam door te komen!

Winter accessoires

Geschreven in december 2018.


Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven, genieten èn tegelijkertijd bewust kunt kiezen. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en betaalbaar.



Met deze mailing stomen we je klaar voor de winter. Ontdek winteraccessoires die je warm houden én eerlijk gemaakt zijn én rekening houden met het milieu. Items waar je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk mee blijft.

HANDSCHOENEN, SJAALS & MUTSEN

Hatsup

Hatsup. is een nog erg nieuw, duurzaam merk opgericht in 2017. Ze geloven dat eerlijke mode de enige mode moet zijn en daarom produceren zij hun beanies en sjaals (gemaakt van biologisch merinowol) op een duurzame en eerlijke manier. Zie de video hieronder voor een kijkje in hun productieproces! Ze willen met hun merk psychologische hulp bieden aan mensen in ontwikkelingslanden en oorlogsgebieden. Ze doen dit door middel van het ‘One for One’ principe. Per aankoop van een beanie zorgen zij voor psychologische hulp voor 1 persoon.

  • Speciaal voor Klooker-leden geeft Hatsup een kennismakingskorting van 15% korting op deze toffe sjaals en beanies. Gebruik de code KLOOKER15, geldig t/m 31-12-2018.
Naar hatsup
 Hatsup mutsen
Gele muts van Hatsup
https://youtu.be/ivV4HnKThrg

The Knitwit Stable

The Knitwit Stable is een mini-breifabriek én een kennis- en trainingscentrum op het gebied van duurzame wolverwerking, waarmee ze bewustzijn creëren bij zowel professionals en consumenten. Daarnaast hebben ze een eigen label TREK&TREES, gemaakt van de vachten van eigen schapen en geiten uit de stal van The Knitwit Stable.  100% Nederlandse wol dus! Ze werken volgens het ‘knit-on-demand’-principe; pas als jij je order bestelt, gaan zij aan de slag. Geen voorraad, en dus geen verspilling!

  • Speciaal voor Klooker-leden geeft The Knitwit Stable 15% korting op de omslagdoeken van mohair. Door de fijnheid heb je bij deze kwaliteit geen last van kriebels. De omslagdoek is in 6 verschillende kleuren te bestellen. Wil je de breedte of lengte iets aanpassen, dan kan je dat laten weten bij je bestelling. Gebruik de code ‘klooker’, geldig t/m 31-12-2018.
Naar The knitwit stable

Gebreide muts van the knitwit stable
Sjaal van de knitwit stable.

Studio JUX

Volgens Studio JUX (sinds 2008) moet mode leuk zijn voor iedereen die erbij betrokken is, van katoenboer tot de verkoper van kleding in de winkel. De naam ‘JUX’ komt uit het Duits en betekent plezier. In hun winkels (Utrecht & Amsterdam + webshop) verkopen ze zowel eigen items als andere duurzame merken. 

Hun eigen collectie is gemaakt in de eigen fabriek in Nepal, in ‘women empowerment’ projecten en door andere social enterprises in Kathmandu. Hierdoor kunnen ze veilige werkomstandigheden en minimale impact op het milieu garanderen. Meer informatie over hun impact lees je via het linkje. Bovendien gaat Studio Jux uitbreiden met een winkel in Rotterdam. Ze hebben afgelopen maand een crowdfunding campagne opgezet en inmiddels hebben ze het bedrag al binnen. Gaaf!

  • Speciaal voor Klooker-leden geeft Studio Jux 15% korting op de hele collectie. Gebruik de code ‘KLOOKERJUX18’, geldig t/m 24-12-2018.
Naar studio jux
Sjaal van Studio Jux.
Muts van Kings of Indigo
etalage van studio JUX.

Unrecorded

Ze bieden alle basics, van beanies tot sjaals tot sokken, zoals je ze gewend bent maar dan van 100% GOTS-gecertificeerde katoen. Al hun katoen komt van eerlijke plantages waar de omstandigheden goed en fair zijn, en dezelfde situatie geldt voor de fabrieken. Ook zorgen ze er altijd voor dat er geen stof wordt weggegooid, gedeeltelijk door het gebruik van classic designs. Daarnaast zijn ze ook nog eens super transparant over de prijzen van hun producten; op de website laten ze je precies zien wat alles kost.

naar unrecorded

Rode Muts van Unrecorded
 sjaal voor mannen van Unrecorded

Sus & So

Dit is een webshop die biologische en eerlijke kleding verkoopt, vanuit het geloof dat je er alleen van kan genieten als je weet dat het met respect voor mens, dier en milieu is gemaakt. De merken die je vindt in deze shop hebben allemaal biologische en/of fairtrade keurmerken, of zijn super transparant over hun productiemethode.

Ze hebben twee verschillende merken in aanbod die beide mutsen, sjaals, en handschoenen verkopen voor kinderen en volwassenen! Namelijk de Duitse merken Pickapooh en Pure Pure. Beide staan ze bekend voor hun milieuvriendelijke aanpak, eerlijke werkwijzen binnen Duitsland of Europa, en ze maken exclusief gebruik van biologische textielen. NAAR SUS & SO

naar sus & so

Kinder muts sjaal en handschoenen van Pickapooh
Mutsen van Pure Pure

Duurzame winterjas?

winterjas van Langerchen

Was je nog op zoek naar een duurzame winterjas? Daar is heel wat keus in. Check de recente mailing van Klooker over eco-friendly en fairtrade winterjassen om onze favorieten te ontdekken. Het hierboven genoemde label Studio Jux heeft ook mooie winterjassen in het assortiment, o.a. van het merk Langerchen.


WINTERSE GADGETS

Warme sloffen voor jou en hulp voor een ander.

TOMS is ooit gestart vanuit de filosofie dat als jij een paar schoenen koopt, zij zorgen dat iemand in nood ook een paar schoenen krijgt. Die sociale gedachtegang is inmiddels uitgebreid naar een groot label dat veel meer doet dan alleen schoenen weggeven. Check hun website om te ontdekken op welke manieren ze mensen in nood helpen (van brillen verschaffen tot opleidingsprogramma’s).

  • Speciaal voor Klookerleden krijg je nu 15% korting op de pantoffels van TOMS, zoals deze leuke rechts. Gebruik de code ‘TOMSES98752’ (geldig t/m 31-01-2019). Niet geldig voor: cadeaubonnen, “core-classics” en outlet artikelen.
naar toms

Sloffen van toms
Sloffen van toms

Duurzame thermosfles

Om jezelf van binnen warm te houden met lekkere drankjes onderweg of tijdens een winterse wandeling, kan een thermosfles niet missen! Een lekkere koffie, thee of misschien wat glühwein (die laatste natuurlijk niet als je op de piste bent en nog naar beneden moet).

Bij heel wat ‘zero-waste’ shops kan je terecht voor duurzame thermosflessen. Zo heb je het assortiment van Dopper o.a. bij Greenpicnic, kan je bij Bag-again en Levenzonderafval ook van alles vinden.

  • Bij EarthRebels zijn deze Tulper thermosflessen te koop en krijg je speciaal als Klooker-lid 10% korting met de code ‘klooker’ (geldig t/m 31-12-2018).
naar earthrebels
Therosfles, retulp
termosfles dopper

Thermo ondergoed

Net als sportkleding, is dit nog niet zo makkelijk duurzaam te vinden. Er komt vaak synthethisch materiaal bij kijken, om de onderkleding een goede pasvorm te geven. Maar we hebben twee mooie merken gevonden die goed bezig zijn.

Sensor Activewear

Sensor Activewear is een merk uit Tsjechië dat ook alleen daar produceert. Want ze willen niet dat hun producten goedkoop ergens aan de andere kant van de wereld worden gemaakt, om het dan weer naar Europa te transporteren. Daarnaast zijn hun materialen gekeurd door ADVANSA®. Dat is een Duits textielbedrijf dat produceert op een duurzame manier door afval te verminderen, te recyclen, en door een veilige en gezonde werkomgeving te creëren.

Bij (web)winkel Antrekk kan je terecht voor thermo ondergoed en warme sokken van Sensor Activewear en andere merken die op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd.

naar antrekk
thermo ondergoed sensor, vrouw
thermo ondergoed sensor, man

Bergans

Bergans is een merk uit Noorwegen dat ervoor wil zorgen dat iedereen de mooie natuur kan beleven. Vandaag voor ons en in de toekomst voor de volgende generaties. Daarom doen ze hun best om duurzaamheid te integreren in alle aspecten van hun werk. Van product design en productie tot en met het repareren of recyclen van de producten. Op hun website kan je lezen wat ze allemaal nog meer doen voor de planeet.

Bergans is verkrijgbaar in winkels over heel Nederland. Via de link hieronder kan je de store locator op hun website bekijken.

naar bergans

Thermo ondergoed bergans, vrouw.
thermo ondergoed bergans, man.

Duurzame brillenmerken; mooi en goed voor de planeet!

Duurzame brillenmerken; mooi en goed voor de planeet!

Geschreven in december 2018.


Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven, genieten èn tegelijkertijd bewust kunt kiezen. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en betaalbaar.


‘DUURZAME BRILLEN’, HOE ZIT DAT NOU?

De meeste brillen zijn gemaakt van een metaal of van plastic. Daar hebben we al veel over geschreven. Niet echt duurzaam dus. Daarom komt er steeds meer vraag naar duurzame brillen.

En dat was harstikke leuk om te ontdekken. Want er zijn al best veel duurzame brillen. Als je ze weet te vinden.

Een duurzame bril kan bijvoorbeeld zijn gemaakt van biologisch afbreekbare stoffen. Zoals van gecertificeerd duurzaam hout. Maar ook van schelpen. Of dennenappels. Of van gerecyclede stoffen. Er zijn bv brillen gemaakt van oude grammafoonplaten. Of van zwerfplastic. Check snel de merken die we hieronder highlighten.

Het zijn brillen met een goed verhaal.

Wij focussen ons hier nog specifiek op acetaat. Heel veel brillenmerken claimen dat hun brillen biologisch afbreekbaar zijn, want ‘gemaakt van acetaat’. Echter acetaat is best een controversieel materiaal, want er is weinig overeenstemming of dit materiaal nou duurzaam is of niet.

Wat is acetaat?

Acetaat is een cellulosemateriaal. De basis is gemaakt van planten, vaak katoen of houtpulp, die worden verwerkt tot een soort poeder door het gebruik van meerdere zuren. Daarna wordt het gesmolten en dan kan het worden verwerkt tot een bril (of tot iets anders) (bron: Ecocult).

Is het verwerken van acetaat slecht voor het milieu?

De zuren die worden gebruikt voor het verwerken van planten tot acetaat zijn azijnzuur, azijnzuuranhydride en zwavelzuur. Deze zuren zijn zeer corrosieve en gevaarlijke stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid als ze in contact komen met de huid, worden ingeslikt of worden ingeademd (bron: Sciencing). En als er weekmakers worden toegevoegd heb je de kans dat er ftalaten inzitten. Daarnaast kan er chemisch afval van het productieproces worden gedumpt in de natuur, met alle gevolgen van dien.

Het verwerken van acetaat is daarmee slecht voor mens en milieu, maar alleen als de productie niet goed georganiseerd wordt. In een goed gereguleerde omgeving, waar de werknemers de juiste veiligheidsmaatregelen treffen en er een duurzame afvalregulatie is, is het wel een duurzaam product.

Daarnaast moet het ook bio-based acetaat zijn, dat betekent dat er geen weekmakers aan het materiaal worden toegevoegd. Veel merken geven het aan als hun acetaat bio-based is. Dusss, wil je een ‘goede’ duurzame acetaatbril, check dan of het bio-based is. Dan zit je vaak wel goed.

Hoewel acetaat 100% biologisch afbreekbaar kan zijn, betekent dat niet dat het biologisch afbreekbaar is in de natuur (bron: OneWorld)!! Om het biologisch afbreekbaar acetaat écht af te breken zijn er speciale omstandigheden nodig, onder de juiste temperatuur bijvoorbeeld. Daarom raden wij je altijd aan je acetaatbril weer terug te geven aan een verkoper die het kan hergebruiken.

Zo, genoeg hierover, check snel onder de gave merken die we hebben gevonden.

DUURZAME MERKEN

Dick Moby – LEDENAANBIEDING

Damesbril van Dick Moby

Dit merk wil plastic vervuiling verminderen door middel van het maken van hippe (zonne)brillen. Dick Moby werkt samen met de gerenommeerde duurzame fabrikant Mazzucchelli en gebruikt rest-acetaat om hun brillen te maken. Check deze video hoe dat in zijn werk gaat. Alle zwarte brillen bestaan uit 97% gerecycled acetaat en 3% zwarte ink, de niet-zwarte brillen zijn gemaakt van bio-based acetaat. Ook hun accessoires voor de brillen zijn gemaakt van gerecyclede materialen zoals gerecycled plastic en gerecycled leer.

Het motto van Dick Moby, hang loose & recycle

Dick Moby brillen kan je in verschillende opticiens in heel Nederland vinden, bij verkooppunten kun je zoeken op stad of naam van een opticien bij jou in de buurt.

Herenbril van Dick Moby
  • ACTIE: Speciaal voor Klookerleden ontvang je nu 20% korting met de code ‘Klooker20’ (geldig t/m 5-01-2019).
Dick moby


Monkeyglasses

Damesbril van Monkeyglasses

Er goed uit zien terwijl je goed doet. Dat is de slogan van dit merk. Monkeyglasses doet het helemaal circulair, vanaf de design van het product tot het recyclen. De brillen worden gemaakt van bio-based katoen acetaat. Ze geloven in Zero Waste, en hergebruiken daarom ook bijna al hun restmateriaal voor het maken van andere producten. In de productie houden ze zich aan de richtlijnen van de UN Global Compact voor verantwoord ondernemen. Ze willen een duurzaam alternatief bieden aan iedereen die een bril nodig heeft.

Herenbril van Monkeyglassen

De naam monkeyglasses heeft ook te maken met het feit dat ze erg gepassioneerd zijn om de apen in de regenwouden in Borneo te beschermen. Dit doen ze samen met organisatie Save The Orangutan, lees hier meer over hun werk.

De brillen worden verkocht in winkels over de hele wereld! Op deze pagina zie je waar ze in Nederland te krijgen zijn.

Monkeyglasses

Article One

Dames bril van Article one

Article One is een Amerikaans brillenmerk dat is opgericht om bewustzijn te creëren omtrent vitamine A tekort in ontwikkelingslanden. Wat kan zorgen tot blindheid of zelfs de dood voor jonge kinderen. Daarom doneren ze een deel van hun winst aan Hellen Keller’s ‘International vitamin A Supplementation Program’.

Dames bril van Article one

Voor dit merk is ethische werkwijze en transparantie over hun productieketen het belangrijkst. Daarom lichten ze de keten helemaal voor je uit op hun website. Ze produceren alleen in Italië samen met Mazzucchelli, om een betere garantie te hebben dat de werkomstandigheden fair zijn. Alle brillen worden handgemaakt door 12 ambachtslieden.

Article one

Shwood

Dames bril van Shwood

Amerikaans merk Shwood is opgericht met het doel om een product te creëren dat de individualiteit en het unieke karakter van de natuur omvat. Zodat, in de brillenwereld waar alles er bijna hetzelfde uitziet, de drager van een Shwood bril zich uniek kan voelen.

Herenbril van Shwood

Ze werken ook samen met Mazzucchelli, maar acetaat is niet het enige materiaal dat ze gebruiken. Ze hebben namelijk brillen gemaakt van 15 verschillende materialen zoals schelpen, cactus, en dennenappels! En ze blijven voortdurend experimenteren met nog meer natuurlijke materialen, want daar halen ze hun passie uit.

Shwood

Proof Eyewear

Herenbril van Proof Eyewear

Met een familiegeschiedenis in houtzagerij wilden drie broers een consumentenproduct bedenken van, je raad het al: hout. Daarom kwamen ze met het idee om duurzame houten brillen te maken. Nu zijn ze erg gegroeid en hebben ze niet alleen brillen van FSC gecertificeerd hout, maar ook van katoen acetaat en zelfs oude skateboard decks!

Damesbril van Proof Eyewear

Je kan een nieuwe bril bij ze kopen, maar ook een oude bril aan ze verkopen. Dan gebruiken ze de materialen gewoon weer opnieuw voor een nieuwe bril!

In Nederland kan je in Helmond een verkooppunt vinden voor deze brillen. Maar voor iedereen die daar niet (in de buurt) woont, kan je ze ook online bestellen!

Proof eyewear

GOBI

Herenzonnebril van Gobi

GOBI is een nog best nieuw Amsterdams merk opgericht in 2017. Hun naam en designs zijn geinspireerd door de Gobi woestijn.

Dameszonnebril van Gobi

Ze maken hippe en eerlijke unisex zonnebrillen van bio-based en gerecycled acetaat op basis van katoen en houtpulp. De brillendoosjes worden gemaakt van gerecycled papier.

Alle zonnebrillen worden handgemaakt in een 25-stappenproces dat meer dan 2,5 maand duurt! Fast fashion is hier dus zeker niet ter sprake.

Gobi

VINYLIZE

Damesbril van Vinylize

Vinylize is een bijzonder merk: handgemaakte brillen uit Hongarij, gemaakt van oude grammafoonplaten.

Herenbril van Vinylize

Brillen waar muziek in zit. En een goed verhaal. Begonnen in de VS, getriggerd doordat zijn zicht slechter werd, wilde de oprichter Zachary zelf zijn eigen brillen maken.

En al snel stuitte hij op vinyl. Uit één grammafoonplaat haalde hij drie brillen! Een zeer bekend en vernieuwend merk was geboren! Check de store locator of de brillen bij jou in de buurt worden verkocht.

Vinylize


Copyright © 2025 · Klooker on Genesis Framework · WordPress · Log in