Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en ook betaalbaar.

Duurzaam slapen?

Een mens slaapt gemiddeld een derde van zijn leven, vaak op een matras. Elke tien tot vijftien jaar is zo'n matras toe is aan vervanging.

Dat resulteert in Nederland alleen al in een jaarlijkse afvalberg van 1,2 miljoen afgedankte matrassen. En denk je eens in wat dat betekent als je het beddengoed er ook bij optelt.

Een gigantische berg van kunststof, wol en enorm veel katoenafval.

Weet dat het ongeveer 20.000 liter water kost om 1 kg katoen te produceren. Daar zijn dus hele zeeën en meren aan onderdoor gegaan.

Respectievelijk 24% en 11% van de wereldproductie aan insecticiden en pesticiden wordt gesproeid op de katoenvelden, die 2.4% van de wereldoppervlakte aan landbouwgrond beslaan.

Dit heeft allemaal desastreuze gevolgen voor het land en de plaatselijke watervoorraden.

De boeren krijgen nauwelijks een leefbaar loon betaald en hebben veel te lijden van veranderingen in het klimaat.

Al met al een enorme impact dus. Voor onze kleding en ons beddengoed. 

Stephan Zeijlemaker en Rob van den Dool sliepen steeds minder goed en niet alleen vanwege de milieuonvriendelijke en oneerlijke productie van hun beddengoed.

Zij vonden in hun werk telkens minder bevrediging en zochten naar meer duurzaamheid in hun leven én in het bedrijfsleven. Zo zijn ze in 2010 Yumeko gestart. Het begin van een mooi verhaal!

 
 

Change the world sleeping.

Dat is de droom van Yumeko. Zij maken heerlijk beddengoed van de hoogste kwaliteit dat tegelijk duurzaam en betaalbaar is.

Door de mooiste en duurzaamste alternatieven te bieden voor bed en bad maakt Yumeko uw slaapkamer en badkamer aangenamer en comfortabeler. En de wereld wat schoner en eerlijker.

De luxueuze, zachte en eerlijke producten van Yumeko worden door vakmensen speciaal voor hen gemaakt en hebben een biologisch- en/of fairtrade certificaat.

Die zijn daarmee door hun strenge selectieprocedure gekomen. Check hier de uitgebreide lijst aan keurmerken waar hun producten onder zijn gecertificeerd.

Yumeko biedt mooi, schoon en gifvrij bedlinnen aan. Heerlijk zacht voor u en voor de wereld.

Rob en Stephan van Yumeko!

Ook bieden ze plantaardige producten die van nature hypoallergeen zijn.

Zoals bijvoorbeeld dekbedden van het extreem duurzame tencel (gemaakt van eucalyptushout) en kussens van het zijdezachte en luchtige kapok (gemaakt van de tropische kapokboom). 

De ecologische matrassen van Yumeko zijn met natuurlatex ontwikkeld, dat ligt heerlijk èn duurzaam. De comfortabele matrassen van Yumeko zijn daarmee de basis voor een goede nachtrust.

Hun Fairtrade certificaat garandeert dat ze de katoenboeren en de vakmensen die hun producten maken eerlijke lonen betalen.

Hun producten worden door vakmensen gemaakt in India, Nederland, België, Duitsland, Peru, Turkije en Oostenrijk. Ook hun GOTS (Global Organic Textile Standard) certificaat garandeert dat de hele keten, van katoenplant en schaap tot dekbedovertrek en dekbed, voldoet aan de strengste biologische eisen

Met andere woorden, een heel mooi duurzaam en trots verhaal.

Met Yumeko kun jij de wereld ook slapend verbeteren. 

 

 
 

Yumeko is ook een fan van Klooker. Daarom geven ze nu aan Klooker leden 10% korting op hun hele collectie. De couponcode is wat er nu volgt tussen de aanhalingstekens: 'YUMKLOOKER2' (geldig tot en met 31-12-2017).

 

 

P.S. Wat vond jij van deze post? Laat het ons weten, b.v. via onze community!