Word Klooker member en ontvang vandaag nog jouw korting!

Klooker maakt stap voor stap duurzamer leven makkelijk en leuk.

Bij Klooker staan wij garant voor eerlijk en objectief advies over duurzaamheid.  

Klooker heeft uitgezocht wat er scheelt aan ‘reguliere’ producten en we hebben gezocht naar producten die wel echt eerlijk en duurzaam zijn.

En we helpen je deze producten super simpel en makkelijk te vinden, op een manier en een tempo dat bij jou past.

Als onafhankelijk platform werken wij niét met gesponsorde content. En niet met advertenties. Merken die wij vermelden verdienen hun plek puur door exceptionele kwaliteit en oprechte duurzaamheid.

Elk stapje de duurzame kant op is er èèn!

 
 

 
KL-Logo.png
 

Waar geniet jij van als Klooker member?


Met Klooker heb je eindelijk alles op één plek

We weten dat de wereld van duurzaamheid steeds groter wordt. Er is zoveel om te ontdekken. Nieuwe levensstijlen, nieuwe duurzame producten en vele handige tips. Ons team hier bij Klooker helpt je hierin te navigeren en selecteert alleen de beste opties zodat jij tijd overhoudt voor ontspanning, je (klein)kids, je werk en andere dingen.


Eerlijk, duurzaam én onafhankelijk

We highlighten alleen eerlijke en duurzame producten die gewoon echt verantwoord zijn. Klinkt logisch, toch? Maar anders dan de meeste duurzaamheidsblogs, werken wij niét met gesponsorde content. Merken die wij vermelden verdienen hun plek puur door hun kwaliteit en oprechte duurzaamheid, en niet omdat zij ons betalen om getoond te worden. Met de steun van je membership kunnen onze mensen in onafhankelijkheid zoeken naar de beste duurzame producten en tips voor je op een rijtje zetten. We vragen daarvoor een kleine bijdrage vanaf €4,- per maand, ongeveer de prijs van een speciaal-biertje of een goed glas wijn op het terras.


Hoe we de beste shops en tips voor je selecteren

Als onafhankelijk platform onderzoeken wij of producten, merken en shops OK zijn. Daarbij kijken we als belangrijkste pijlers naar: 1. minimale milieu-impact 2. leefbare inkomens & fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en 3. geen dierenleed. We checken keurmerken, company policies en allerlei andere (openbare) informatie, gebruik makend van alle bronnen die we kunnen vinden en eigen onderzoek.


Duik met je membership in de wereld van Klooker, en geniet van…

 • Toegang tot de volledige Klooker Catalogus met al ons advies per product of onderwerp

 • Wekelijks Klooker Mailings met tips, inspiratie en duurzame producten

 • Specifieke Topic Mailings naar keuze (kies uit ‘Food Habits’, ‘Duurzame Mode’ en ‘Plastic & Jezelf’), zodat jij bij blijft wat er op dit gebied gebeurt.

 • Leuke kennismakingskortingen voor duurzame producten

 • Klooker Challenges, waarmee je wordt uitgedaagd je leven te verduurzamen op een specifiek gebied

 • De sociale Klooker Community, waarin we elkaar helpen en dieper op onderwerpen ingaan

Samen maken we impact! Doe jij ook mee?

Word lid en geniet van de actuele kortingen, bijvoorbeeld op onderstaande shops, en meer!

20% korting in de Kleine Keuken

20% korting in de Kleine Keuken

15% korting op alle zeepjes van Zepig

15% korting op alle zeepjes van Zepig

10% korting op alle zero-waste producten van ZoZero

10% korting op alle zero-waste producten van ZoZero

 
 

Word vandaag nog member! Kies je abonnementsvormen

 
 

Basisabonnement

MEEST GEKOZEN

Meest voordelig

 
 
 

= €4.83 per maand

Nu 40% korting!

 = €4.08 per maand

49% voordeliger

Klooker doet het anders. Een beetje tegendraads. Omdat wij onafhankelijk en neutraal willen blijven, duurzame startups en kleine initiatieven willen ondersteunen en impact willen maken, vragen wij een vergoeding voor een Klooker lidmaatschap. Klooker kost per maand ongeveer de prijs van een speciaal-biertje of een goed glas wijn op het terras.

Zo werk je mee aan een betere wereld en kun je trots zijn op hoe je leeft en wat je koopt! Doe jij mee?

 

Nieuwsgierig naar een Klooker Mailing?

Neem hieronder een kijkje in 2 Klooker voorbeeld-mailings

 

Heb je nog vragen?

Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen
 

 • Hoe checkt Klooker of producten ook echt verantwoord zijn?

  Er is verspreid over het internet veel informatie te vinden over producten en hun duurzaamheid. Voorbeelden zijn Rank a Brand, de keurmerken checker van goedewaar.nl, de keurmerkenwijzer van milieucentraal, Ethical Consumer in de UK en nog veel meer. Maar het is vaak best wat uitzoekwerk. Wij ontlasten je daarin. Wij checken of een product ook verantwoord genoeg is. En pas dan gaan we het product meenemen in onze challenges, mailings en catalogus. Dat scheelt jou veel tijd!

 • Hoe komt het dat ik nog nooit eerder van Klooker gehoord heb?

  Waarschijnlijk omdat Klooker nog super jong is. Na een heroriëntatie is Klooker eigenlijk pas echt begonnen november 2016, dus dat is kort geleden.

  Inmiddels groeit Klooker als kool.

  Allicht dat je ons binnenkort meer zult tegenkomen. Je ziet ons straks steeds vaker in de pers en via blogs.

 • Hoeveel andere mensen doen mee?

  Sinds onze start in november 2016 hebben zich elke maand honderden mensen aangemeld. Het beste nieuws: Klooker groeit als kool! Elke maand is (veel) beter dan de vorige. We hebben nu een paar duizend leden en daardoor wordt onze impact ook elke maand groter en groter!

 • Wat betekent Klooker eigenlijk?

  Klooker is afgeleid van het Twentse woord 'klook', dat 'verstandig' betekent. In het (oud-) Engels en (oud-) Duits heeft het ook die betekenis. Een naam waarvan wij vinden dat die precies past bij wat we willen bereiken!

 • Kan ik Klooker vertrouwen?

  Zo af en toe krijgen we een berichtje van iemand die zich afvraagt of Klooker wel ‘legit’ is. En dat is best een vraag die we ons kunnen voorstellen, omdat we ook nog niet zo lang bestaan.

  Klooker is helemaal betrouwbaar. We hebben ook al met vele toonaangevende duurzame winkels samengewerkt. En onze duizenden leden kunnen dit beamen.

  Je kunt ons altijd bereiken op 085-3033925 of via een DM via Facebook.

    Klooker is gevestigd in Amsterdam, haar Kamer van Koophandel nummer is 62546252 en ons BTW nummer is NL854860800B01. En je zult in de komende periode ook steeds meer persberichten, artikelen en blogs over ons zien.

 • Waarom kost Klooker geld? Waarom niet gratis?

  Bij Klooker geloven we in transparantie en eerlijkheid.

  De meeste sites die gratis iets vertellen over eerlijke en duurzame producten krijgen een vergoeding als zij producten van een bepaalde winkel of bedrijf in het zonnetje zetten. Vaak in de vorm van een 'transactiefee' achteraf. Wij vinden dan dat de onafhankelijkheid in het geding is. En dan doe je al snel concessies aan transparantie en eerlijkheid.

  En soms wordt het gedaan zonder vergoeding, uit pure liefhebberij. Maar dan is de impact vaak klein. Onze missie is om eerlijke en duurzame producten mainstream te maken. Zo snel mogelijk, dus veel impact. Dan maak je kosten en uiteindelijk moeten die kosten ook ergens door afgedekt gaan worden. 

  Daarom doen wij het anders. Een beetje tegendraads. Wij vertrouwen op de community. En dat de community hier graag een symbolisch klein bedrag voor over heeft. Heel transparant en eerlijk.

 • Hoe wordt mijn geld besteed?

  We gebruiken het geld grofweg voor twee doelen: 1. om onze kosten te dekken (wat het nu nog niet doet trouwens 😉) en 2. om te groeien.

    Groeigeld gebruiken we voor marketingactiviteiten om te zorgen dat meer mensen Klooker ontdekken, zodat we samen een grotere impact kunnen maken.

  P.s. wil je Klooker helpen groeien? Deel Klooker dan op Facebook, via email, check ook onze member-get-member actie. Of vertel het je collega's bij het koffiezetapparaat. Dat helpt ons enorm!

 • Wat is het verschil tussen de verschillende abonnementsvormen?

  Inhoudelijk is er geen verschil. Het enige is dat je meer korting krijgt als je een abonnement afsluit met een langere frequentie. Dus op het jaarabonnement krijg je de meeste korting. De meeste mensen nemen trouwens het halfjaarsabonnement.

 • Wie zit er achter Klooker?

  Hoi, ik ben Dennis Kamst. Ik ben de eigenaar en initiatiefnemer van Klooker. Ik ben ondernemer, vader, dichter en Tukker. Leuk om je hier te zien!

  Als lid ontvang je met regelmaat mailtjes direct van mij. Naast mijzelf werkt er een klein team van mensen om Klooker mogelijk te maken en te laten groeien. 

 • Kan ik makkelijk opzeggen / stoppen?

  Ja, dat kan! Soms past Klooker toch niet bij je levensstijl. Of leef je al helemaal duurzaam.

  Je kunt Klooker altijd opzeggen door een mailtje te sturen naar opzeggen@klooker.com. Als je wilt annuleren hoef je nooit een reden te geven, formulieren in te vullen of door hoepeltjes te springen: een simpel mailtje is genoeg.

 • Kan ik zelf een product aanbevelen of aanvragen?

  Goed dat je het vraagt. 

  Ja, dat kan!

  We werken er momenteel hard aan om de 'Klooker community' vorm te geven, zodat je met andere Klookeraars in contact kunt komen. Als je lid bent geworden, dan kun je je aldus aansluiten bij onze besloten Facebook groep "Klooker NL Community". 

  Ook kun je simpelweg een mailtje naar ons sturen met ideeën, tips, suggesties of verzoekjes. Gewoon sturen naar dennis@klooker.com.

 • Ik vind Klooker leuk, maar ik vind dat het nog steeds kopen promoot. En ik wil juist consuminderen

  We zijn helemaal voor consuminderen. Wij vinden sowieso dat als je iets niet nodigt hebt, dat je het dan niet moet kopen.

  Maar je kunt jezelf nooit 100% consuminderen. Iedereen zal in zijn levenspatroon op een bepaalde manier blijven consumeren. En ons streven is DIE consumptie te verduurzamen. Dus niet meer consumeren, maar duurzamer consumeren.

 • Hoe kan ik een bijdrage leveren aan het succes van Klooker?

  Vind je Klooker leuk en wil je graag een bijdrage leveren? De makkelijkste manier is om Klooker lid te worden. Dit helpt ons op een aantal verschillende manieren:

  - je betaalt een klein bedrag per maand. dit helpt ons om de kosten te dekken.
  - door jouw lidmaatschap groeit de Klooker community. Hierdoor krijgen we meer slagkracht, want 'samen staan we sterk'.
  - Uiteindelijk maakt jouw koopgedrag natuurlijk het echte verschil. 

  Nog aan andere tip om Klooker te helpen: deel ons op Facebook, via email of op de vrijdagmiddagborrel. En sluit je aan bij ons leuke member-get-member programma. Dank je wel!

 

Klooker members aan het woord

 
 
 
Pieter Moorman rounded.png
Ik wil wel graag duurzaam, maar al dat uitzoekwerk, dat vond ik maar niets. Klooker helpt prima. En ik wist niet dat er al zoveel kan. Ik kijk elke keer uit naar hun volgende mailing!
— Loes (Oldenzaal)
Ik vind het er echt super uit zien! Leuk dat er altijd een kennismakingskorting bij zit en een heel fijne manier om met nieuwe merken in aanraking te komen.
— Kimberley (Waddinxveen)
Ik ben al 15 jaar vegetariër, en over het algemeen vrij bewust van hoe ik leef. Aan de andere kant; ik ben ook een gemaksdier. Klooker is er eigenlijk precies voor mij.
— Pieter (Utrecht)
 
 

Meer over duurzaamheid? Sluit je aan bij onze sociale kanalen