Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. Niet méér consumeren, maar juist meer bewust consumeren.

Meer weten over voedselverspilling? Lees verder. Direct naar de korting bij Instock? Klik HIER.

Wist jij dat er zoveel voedselverspilling is?

In Nederland wordt jaarlijks per persoon 135 kilo aan voedsel weggegooid. Wereldwijd wordt er 1,3 miljard ton kilo per jaar aan voedsel verspild!

Dat is 1/3 van al het voedsel dat geproduceerd wordt! Harstikke zonde!

Eten weggooien gebeurt in de gehele voedselketen.  

Producenten van voedsel gooien bijvoorbeeld voedsel weg dat niet voldoet aan een kwaliteitsgarantie.

Maar los van het uiterlijk is er verder vaak niets mis mee.

Een andere reden is het wijdverbreide misverstand dat eten altijd bedorven is als de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Supermarkten halen het dan uit de schappen. 

Volgens wetenschappelijke onderzoekers is dat bij heel veel producten helemaal niet nodig!

 

 

Er zijn een aantal sympathieke initiatieven die iets doen aan voedselverspilling. 

Zo is er NoFoodWasted, die met hun app mensen vertellen waar producten in de aanbieding zijn omdat de Tenminste Houdbaar Tot tijd bijna is bereikt.

Of Kromkommer. Zij maken soep maken van rode biet, tomaat, wortel en courgette die gewoon goed zijn, maar er niet conform de standaard uitzien. 

Instock gaat voedselverspilling te lijf door het letterlijk én figuurlijk op de culinaire lunch- en dinerkaart te zetten.

De Verspillingsfabriek verwerkt voedsel dat eerder bestemd was als menselijk voedsel opnieuw tot kant-en-klaargerechten, passata's en b.v. soepen.

Via ResQ Club kun je heerlijk eten dat anders verspild dreigt te worden afhalen bij restaurants, cafés en bakkerijen. Of je eet het er ter plekke op.

 
 

Instock

Selma, Merel, Bart en Freke leerden elkaar kennen bij Albert Heijn. Als assistent supermarktmanager zagen ze een kans om een betere bestemming te creëren voor de onverkochte producten.

Ze namen het initiatief voor een popup-restaurant, met als idee om het niet meer te verkopen voedsel te redden door er heerlijke gerechten van te maken.

'Popup' menu: rescued aardappel met zoutkorstje in bloemkoolcreme en lente ui-krullen, geserveerd met gerookte makreel in geroosterde paprikasaus. 

'Popup' menu: rescued aardappel met zoutkorstje in bloemkoolcreme en lente ui-krullen, geserveerd met gerookte makreel in geroosterde paprikasaus. 

En zo is is de Instock geboren.

Want als popup restaurant waren ze zo succesvol, dat ze ondertussen drie vaste Instock restaurants geopend hebben in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

En door hun foodtruck kun je in het hele land van ze genieten.

Wat zij anders doen: 's ochtends wordt het voedsel opgehaald bij supermarkten en voedselproducenten.

Daarna kijken de chefkoks wat ze ervan kunnen maken en daarvan worden de heerlijkste lunches en diners bereid.

Super creatief natuurlijk, want 's ochtends is vaak nog niet bekend wat er later op de dag op de kaart staat. 

Ze maken zelfs met een partnerbrouwer hun eigen Pieperbier en Bammetjes bier.

Je raadt het al. 

Hun eigen bier gemaakt van overgebleven aardappels en boterhammen. 

En het slaat aan!

Ze zijn afgelopen 13 juni nog gekozen tot leukste restaurant van Utrecht met een klantbeoordeling tussen de 9 en 9.5!

Al met al hebben ze al meer dan 273.000 kg food gerescued!

 

Wij vinden Instock supersympathiek en helemaal KLOOKER!

 
 

Klooker-leden krijgen nu van Instock 2 gratis drankjes (1 drankje per persoon) of 1 drankje per geredde maaltijd (max 2), te weten fris, koffie of thee, huiswijn of Instock biertje, als je deze Klooker post over Instock met de code 'klookerlovesinstock' kunt laten zien in het restaurant.

Benieuwd geworden? Snel er naar toe!

P.S. Wat vond jij van deze post? Laat het ons weten, b.v. via onze community!