Veelgestelde vragen

 
 

Waarom heb ik dit nooit eerder gezien?

Goeie vraag! We zijn Klooker gestart omdat we geloven dat jij en ik het verschil maken. Elke euro is een stem en wij kiezen welke wereld we willen. 

Wij houden van lekker leven en genieten, waarbij we dit het liefst op een eerlijke en duurzame wijze willen doen. Maar het is ontzettend moeilijk om echt goede producten te vinden. Dat zoekwerk nemen wij uit handen. Zo kun jij je laten verrassen door wat er allemaal is. En wij faciliteren dat je meteen iets kunt kopen als je iets ziet. 

Wil jij ook meehelpen en een verschil maken?
Doe dan met ons mee, en meld je aan!

 

Waarom vraagt Klooker een vergoeding?

Ten eerste, middels de kleine vergoeding kunnen wij onafhankelijk blijven. Anders moeten we ons laten betalen door retailers en brands en dat is niet wat wij willen. Wij willen onafhankelijk kunnen werken. Zo kunnen wij ook aandacht geven een nieuwe, innovatieve duurzame en eerlijke concepten!

Ten tweede, omdat wij geen vergoeding vragen van retailers en brands, zijn sommigen van hen in staat om op vrijwillige basis aan onze leden een kennismakingskorting te geven. En dat helpt onze leden weer om eens een duurzaam product te proberen.

Ten derde leert de praktijk dat alles waar mensen geld voor over hebben waarde heeft. Hoe klein het bedrag ook is. Zo ook Klooker. Leden denken dus sneller kritisch met ons mee. En dat is precies wat we nodig hebben.

En als je af en toe gebruik maakt van de kennismakingskortingen, dan is de Klooker vergoeding er zo uit 😊🍀.

 

Hoe kan ik mijn abonnement stopzetten?

Jammer, maar als je echt niet meer wilt, stuur dan een email met een verzoek tot stopzetten naar opzeggen@klooker.com en wij verwerken deze direct.

Wij sturen 14 dagen voor de incassodatum de opdracht aan de bank om te incasseren. Als je opzegt in die periode, dan kan deze helaas niet meer teruggehaald worden. 

Wie zit er achter Klooker?

Hoi, ik ben Dennis Kamst. Oprichter van Klooker. Het is tijd voor iets anders! Check me op LinkedIn

Wil je me een mailtje sturen? Stuur dit dan naar dennis@klooker.com. Of bel met +31853033925

Ik wil juist consuminderen, is Klooker dan ook iets voor mij?

Wij gaan ook helemaal voor consuminderen. Omdat dat aan alle kanten juist beter is. Daar besteden wij ook aandacht aan in onze mailings. Helemaal stoppen met consumeren gaat niet lukken. En voor dat deel dat je nog wel consumeert zou het mooi zijn dat je voor duurzame alternatieven gaat. Want mainstream producten zijn vaak gewoon niet OK.

M.a.w, ook als je wilt consuminderen, ben je bij Klooker aan het goede adres.

Wat kan ik precies verwachten?

Bij Klooker staan wij garant voor eerlijk en objectief advies over hoe jij je leven duurzamer kan maken. Als onafhankelijk platform werken wij niét met gesponsorde content. Merken die wij vermelden verdienen hun plek puur door exceptionele kwaliteit en oprechte duurzaamheid.

Word nu lid van Klooker en geniet van alle leden voordelen.

  1. Toegang tot de volledige Klooker Catalogus met al ons advies

  2. Wekelijks Klooker mailings met tips en duurzame producten (incl. kortingen) + extra Topic Mailings naar keuze

  3. Klooker Challenges waarmee je jezelf echt kan uitdagen

  4. De sociale Klooker Community waarin we elkaar uitdagen en dieper op onderwerpen ingaan
     

Worden abonnementsgelden stilzwijgend verlengd?

Ja, omdat wij ervan uitgaan dat mensen tevreden zijn over onze dienstverlening. Mocht je toch ontevreden zijn en willen opzeggen, dan kun je simpel een mailtje sturen naar opzeggen@klooker.com en daarin aangeven dat je wilt stopzetten. Dan zetten wij je betalingen stop en is het geregeld. Je krijgt daar een bevestiging van.

 

Ik ontvang de emails niet meer..

Het komt niet vaak voor, maar heel soms belanden de Klooker mailtjes in de spambox. Zit je Klooker-mail daar niet in, stuur dan even een mailtje naar support@klooker.com en dan zoeken we samen verder uit wat er aan de hand is.

 

Ik ben veganist. Kan ik bij Klooker alleen veganistische producten verwachten?

Voor een deel wel, maar niet altijd. Wij hebben b.v. veganisten, vegetariërs en flexitariërs als leden. Wij maken geen enorm onderscheid tussen wat nu net iets beter is dan het andere, wij vinden dat alles wat bijdraagt om meer duurzaam te leven de moeite waard is om belicht te worden. Wel zijn wij natuurlijk transparant over de impact van een product. In een iets later fase gaan we het voor onze leden wel mogelijk maken om te personaliseren wat ze graag zouden willen

 

Highlight Klooker ook vlees?

Tot op heden hebben wij dit niet gedaan. 

 
 

Gebruiksvoorwaarden

Aansprakelijkheid Klooker

De onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op consumenten die Klooker gebruiken. Door gebruik te maken van de Klooker website en app gaat de consument (een Klooker lid) akkoord met de onderstaande voorwaarden, kennisgevingen en bepalingen. Klooker behoudt zich het recht voor om de voorwaarden op ieder moment aan te passen. Het is de verantwoordelijkheid van het Klooker lid om regelmatig de voorwaarden te lezen. De onderstaande overeenkomst bevat enkele afwijzingen van aansprakelijkheid.

producten via Klooker

Klooker verkoopt zelf géén producten, de organisatie beperkt zich tot het weergeven van informatie en (producten van) webwinkels. Wanneer een lid heeft besloten om tot een online aankoop over te gaan, bestelt het lid deze direct bij de betreffende webwinkel.  Klooker is in welke zin ook niet aansprakelijk voor enige schade die is toegebracht aan de door het lid bestelde goederen tijdens en na de verzending. Wel zal Klooker haar leden uiteraard begeleiden om eventuele schade, vragen e.d. te helpen oplossen mocht een lid daar in eerste instantie met een webwinkel zelf niet direct uitkomen.

Keurmerken

De producten van de webwinkels zijn veelal en waar mogelijk voorzien van een keurmerk. Deze keurmerken geven aan dat producten van deze webwinkel aan bepaalde voorwaarden voldoet. Klooker checkt daarbij de keurmerken zoals die door b.v. Milieu Centraal worden gevoerd, zie ook https://keurmerken.milieucentraal.nl/.

Foutieve informatie

Klooker toont (producten en kortingscodes van) verschillende (web)winkels. Wanneer er veranderingen plaatsvinden bij de webwinkels, zoals product- of prijswijzigingen, kan het in uitzonderingsgevallen voorkomen dat Klooker dit niet tijdig heeft kunnen doorvoeren op haar website.

Klooker houdt de wijzigingen van de webwinkels zo goed mogelijk bij. Klooker is echter niet aansprakelijk voor eventuele wijzigingen die de webwinkels hebben aangebracht.

Conflicten

Klooker zal zo goed als in het vermogen ligt, trachten om eventuele problemen die voortkomen uit de dienstverlening op te lossen.

Intellectuele eigendomsrechten

De Nederlandse wetgeving is van toepassing op de Klooker websites. Alle tekst- en beeldinformatie op de Klooker sites en app is auteursrechtelijk beschermd. Het auteursrecht berust bij Klooker BV, de BV waar Klooker deel van uitmaakt. De websites van Klooker zijn uitsluitend bedoeld voor eigen gebruik en mogen niet worden gebruikt voor commerciële doeleinden, zonder schriftelijke toestemming van Klooker. De websites van Klooker mogen op geen enkele onrechtmatige manier gebruikt worden of gebruikt worden op een manier die schade kan toebrengen aan Klooker, zulks ter beoordeling van Klooker.

 
 
 

Verschillende levensstijlen en keurmerken

Klooker heeft als filosofie dat elk stapje de goede kant op een goede stap is.

Wij zien dat er verschillende stromingen zijn hoe je eerlijk en duurzaam kunt consumeren. De een kiest bv voor een veganistische levensstijl. Weer een ander vindt het prima om af en toe duurzaam geproduceerde goederen te kopen. Wij willen een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken en zullen een zo breed mogelijk aanbod van duurzame producten highlighten.

Kloozer+background.jpg

Wij checken daarbij continu of de producten eerlijk en duurzaam geproduceerd zijn. Veelal doen we dat door naar keurmerken te kijken. Soms doen we dat met eigen onderzoek. We zetten zoveel mogelijk bij elke winkel waarom wij hen op ons platform hebben toegelaten.

We zorgen er ook altijd voor dat we checken welke keurmerken een product of shop heeft. Er zijn vele keurmerken, zoals bv te zien bij milieucentraal. Wij houden dat in de gaten en checken ook wat er via populaire initiatieven zoals Rank a Brand over merken gesteld wordt. Wij besparen jou je zoektocht.