Bij Klooker staan wij garant voor eerlijk en objectief advies over hoe jij je leven duurzamer kan maken.

Hoe we dat doen? Dat kun je hieronder lezen.

Duurzaam dineren in 3 stappen

We gaan als Nederlanders weer vaker buiten de deur eten. Maar kun je ook duurzaam dineren? En hoe pak je dit dan aan? In deze post geven we je wat houvast mee. Niet meteen met een korting, wel met meer inzicht.

Allereerst, hoe vaak gaan we eigenlijk uit eten? Volgens een onderzoek van het FoodService Instituut Nederland in 2017 gaat minstens 29% van de 18-36 jarigen minstens eens per week uit eten, tegenover 21% van de 39-50 jarigen en 10 procent van de 51- tot 70-jarigen.

En bijna 1 op de 3 millennials laat minstens eens per maand eten thuisbezorgen, tegen 1 op de 11 babyboomers.

Dus je kunt gerust zeggen dat uit eten gaan een deel van ons leefpatroon is.

Hoe dit dan te verduurzamen? Lees dat hier in de volgende stappen.

 

1. Eten met minder CO2 footprint

Om te beginnen, als je het kunt vermijden, kun je proberen te vermijden met de auto uit eten te gaan. De kleinere CO2 footprint van je duurzame diner wordt dan weer teniet gedaan door die van het rijden met de auto. 

Verder, gaan we er vanuit dat als je thuis vlees vermijdt en lokale seizoengebonden groenten eet, dat je dit in restaurants ook wilt doen. 

Dus over milieuvoordelen van deze eetgewoonten gaan we het in deze post niet zozeer hebben. De vraag is wel WAAR je restaurants kunt vinden waar je duurzaam kunt dineren. Je kunt hiervoor een aantal bronnen gebruiken:

download.png
  • Puur! uit eten (landelijk). Biologisch, duurzaam en meer met groenten. Puur! uit eten houdt je op de hoogte van de nieuwste hotspots, recepten en culinaire reistips over eerlijk en lekker eten.

Of, als je voor strikt vegan wilt gaan:

Zo kun je dus zelf in jouw buurt voldoende keus vinden. Of je kunt ook gewoon in een regulier restaurant die gerechten nemen die minder milieubelastend zijn natuurlijk. It’s up to you. 

2. Check het kraanwater beleid

Een andere invalshoek is om te zien of restaurants ook gratis kraanwater schenken. Omdat kraanwater enorm veel minder milieu-impact heeft dan gebotteld water. Wil je meer weten, check dan dit 4 minuten durende filmpje van KRNWTR . Waarschuwing : dit opent echt je ogen! 

 

3. Uit eten met oog voor voedselverspilling

Doodzonde natuurlijk!

Doodzonde natuurlijk!

In Nederland wordt er jaarlijks 51 miljoen kilo voedsel verspild in de horeca.Dat is één derde van al het voedsel in de horeca, oftewel bijna 77 miljoen warme maaltijden op jaarbasis.

Maar iets wat steeds meer ingeburgerd raakt is de doggy bag!

Natuur & milieu is met een doggy bag campagne bezig geweest en 1 op de 3 Nederlanders vindt het al geen probleem meer om met de doggy bag het overgebleven eten van het restaurant mee naar huis te nemen. Laten we de doggy bag uit de taboe sfeer halen!

De doggy bag: steeds minder een taboe!

De doggy bag: steeds minder een taboe!

Daarnaast zijn er een aantal initiatieven opgestaan die enkel nog koken met producten die anders weggegooid zouden worden. Instock is hier een goed voorbeeld van. Nu al 3 restaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. We zouden erg graag meer van dit soort initiatieven willen zien opbloeien!

Wil je nog meer weten en op de hoogte blijven? Lees dan onder verder!

 

Ontdek jouw duurzame bijdrage

Wil jij weten hoe je je Food Habits kan verduurzamen? 

We hoeven je niet meer te vertellen hoe duurzaam eten bijdraagt aan het verminderen van de aanslag op ons milieu. Jij weet vast al dat intensieve landbouw onze grondoppervlakte te veel aantast. Dat er watertekorten ontstaan, dat massale ontbossing voor nieuwe plantages onze biodiversiteit ernstig aantast, net zoals overbevissing dit doet.. Dat ons fossiele brandstofverbruik het klimaat opwarmt. Grote wereldwijde vraagstukken.. Maar als we het kleiner maken: wat kunnen wij als consument doen om te zorgen dat onze aardbol zo min mogelijk belast?

 
 

Naar de oplossing

Middels kleine aanpassingen in ons dagelijks leven kan jij je eetpatroon verduurzamen. Dat is beter voor het milieu, de boeren, arbeiders in de voedselketen, de dieren en je gezondheid. Klooker’s doel is om je hierbij op weg te helpen. Wij houden in de gaten wat de laatste ontwikkelingen zijn en wij helpen je stap voor stap te verduurzamen. Zo helpen we je beetje bij beetje bij te dragen aan een betere oplossing 😊🍀.

 
KL-Logo.png
 

Klooker maakt duurzamer leven makkelijk en leuk!

Als onafhankelijk platform checken wij of producten, merken en shops OK zijn. Dus leefbare inkomens & fatsoenlijke arbeidsomstandigheden, minimale milieu-impact en geen dierenleed.

Wij werken wij niét met gesponsorde content. Merken die wij vermelden verdienen hun plek puur door hun kwaliteit en oprechte duurzaamheid.

Als Klooker-lid geniet je van alle voordelen.

  • Toegang tot de volledige Klooker Catalogus met al ons advies

  • Wekelijks Klooker mailings met tips, inspiratie en duurzame producten incl. leuke kennismakingskortingen

  • Specifieke Topic Mailings naar keuze

  • Klooker Challenges waarmee je jezelf gaat uitdagen om je leven te verduurzamen op een specifiek gebied

  • De sociale Klooker Community waarin we elkaar helpen en dieper op onderwerpen ingaan

Samen maken we impact!

Doe jij ook mee?

 
 

Meld je nu aan voor Klooker en ontvang naast ons standaard membership extra ‘Food Habits’ mailings

Abonnementsvormen

 
 

Basisabonnement

MEEST GEKOZEN

Meest voordelig

 
 
 

= €4.83 per maand

Nu 40% korting!

 = €4.08 per maand

49% voordeliger

Klooker doet het anders. Een beetje tegendraads.

Klooker kost een speciaalbiertje per maand. In ruil waarvoor jij als lid verrast gaat worden met mooie, eerlijke en duurzame producten. Met veelal aantrekkelijke kennismakingskortingen.

En wij zijn onafhankelijk van retailers, wij laten ons niet door hen betalen. Wij vragen retailers die vergoeding als prijskorting aan onze leden door te berekenen. Zo maken we samen eerlijke en duurzame producten zo snel mogelijk mainstream!