Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en ook betaalbaar.

Meer weten over supermarkten? Blijf lezen. Direct naar de kennismakingskorting van Ekoplaza? Klik HIER.

Markten die super zijn? 

Het aanbod van biologische producten in de supermarkt groeit aantoonbaar. Een meerjarenonderzoek, genaamd de EKO-tellingen, bevestigt de groei in het aanbod van biologische en fairtrade producten van supermarktfilialen.

Een recent klantenonderzoek van Albert Heijn heeft in beeld gebracht hoe haar eigen klanten de supermarkt van de toekomst zien en dat toekomstbeeld ziet er rooskleurig uit:

"Duurzaam en biologisch als standaard, meer lokale producten en het verdwijnen van verpakkingsmateriaal en afval. Daarnaast is het als consument wel zo prettig als dit tegen een zo laag mogelijke prijs kan."

Nou, dan hebben we nog een aardige weg te gaan.

Duurzaam en diervriendelijk produceren is op dit moment nog vaak duurder dan andersom. 

Daarbij komt, van de Nederlanders zegt op dit moment 26 procent bereid te zijn een 10 procent hogere prijs voor een duurzamer product neer te willen leggen. En 15 procent zegt een 25 procent hogere prijs neer te willen tellen.

Hoe de prijzen van duurzame producten dan te laten dalen? Hoe meer consumenten duurzaam consumeren, hoe meer schaalvoordelen er komen. En daarmee kan de prijs ook weer een stukje lager. 

Daar wil Klooker bij helpen. Door die bedrijven die het juist wel goed doen te highlighten.

En dan hebben we het in eerste instantie niet over supermarkten als Albert Heijn of Jumbo, die gelukkig wel stap voor stap verduurzamen, maar die ook nog steeds mijlenver af staan van bedrijven die hun bedrijfsvoering primair op duurzame grondslag hebben gevestigd. 

 

Waar verantwoord boodschappen te doen?

Zie onze lijst met verantwoorde echte 'Super supermarkten' hieronder:

  • Odin (20 winkels, webwinkel + thuisbezorgdienst, groothandel, imkerij, academie)
  • Ekoplaza (winkels, webshop, app, thuisbezorging - zie onder)
  • Landmarkt (in Amsterdam, thuisbezorging via tringtring)
  • Marqt (diverse winkels in het land, geen online shop of thuisbezorgdienst)
  • De Natuurwinkel (diverse winkels in het land, geen online shop of thuisbezorgdienst)
  • GooodyFooods (in Zwolle, geen online shop of thuisbezorgdienst)
  • GoodyFoods (in Hilversum, geen online shop of thuisbezorgdienst)

Ken jij nog andere lokale, kleine of net beginnende verantwoorde supermarkten? Laat het ons weten en we voegen ze met plezier toe aan onze lijst!

In deze post zetten we Ekoplaza in het zonnetje, aangezien zij een ambitieus, mooi verhaal hebben en plastic soep proof zijn! En ze doen gekke dingen, vinden we ook leuk!

 
 

Gerard Does is de pionier die Ekoplaza heeft opgericht (en De Natuurwinkel formule, maar dat is een ander verhaal). Een man met een visie. 

Een visie gericht op duurzame samenwerking en bewust lekker eten. Dit maakte het mogelijk dat Ekoplaza is doorgegroeid van een biologische buurtwinkel in Amsterdam tot de grootste bioketen van de Benelux met 75 winkels, een webshop, app, afhalen op 110 locaties en thuisbezorging in heel Nederland. 

Bij Ekoplaza willen ze dat iedereen kan genieten van een gezonde, biologische leefstijl. Daarom bieden ze goede producten voor een eerlijke prijs voor consumenten en boeren, telers en producenten.

Ze geloven dat als we de aarde goed behandelen, deze gezonde, smakelijke producten oplevert.

Deze producten vind je in haar winkels, zonder synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Voedsel zoals het bedoeld is. 

En ze zijn plastic soep proof! Ze lopen voorop in het gebruik van geen verpakkingsmaterialen of afbreekbare materialen. Check het hier!

 

Wij vinden het een supermarkt om trots op te zijn!

 
 

Kennismakingskorting

Met de kortingscoupon Klookerbio2017 krijg je als Klooker-lid bij een minimale besteding van 50 euro een korting t.w.v. 15 euro! Deze kortingscoupon is geldig tot 1-10-2017.

Deze korting is alleen via de webshop geldig en niet in een van de vestigingen

Benieuwd geworden? Klik snel door!

P.S. Wat vond jij van deze post? Laat het ons weten, b.v. via onze community!