Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en ook betaalbaar.

Meer weten over schoonmaakmiddelen? Blijf lezen. Direct naar de kennismakingskorting van Marcel's Green Soap? Klik HIER.

Schoon huis én een schoon geweten

Voor de één een heerlijke klus, voor de ander hetgeen dat altijd zoveel mogelijk wordt uitgesteld: schoon maken. Het hoort er bij natuurlijk, maar wist je dat reguliere schoonmaakmiddelen helemaal niet zo natuurlijk zijn?

Elke week spoelen we met z’n allen 4 miljoen liter chemisch schoonmaakmiddel door de gootsteen. Jaarlijks belandt er dus ruim 200 miljoen liter in het milieu, plus al het plastic van de flessen. We hebben een klein chemisch fabriekje in onze gootsteenkastjes.

Reguliere schoonmaakmiddelen bestaan vooral uit synthetische middelen op basis van aardolie, qua zowel inhoud als verpakkingsmateriaal is er niet nagedacht over het effect op milieu en mens.

Gelukkig zijn er betrouwbare bedrijven die wél over het effect op mens en milieu hebben nagedacht!

Sommigen zijn oude leiders op het gebied van duurzame schoonmaakmiddelen, anderen jong en fris en klaar om het stokje over te nemen. De volgende merken zijn allemaal in Nederland verkrijgbaar, zowel online als in fysieke winkels.  

Minimaal 95% bio-afbreekbaar, zijn veganistisch, hebben een erkend eco-certificaat en zijn allemaal CO2-neutraal. 

Plantaardige, biologische, dierproefvrije en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Ontwikkeld door twee vaders.

Fair trade, biologisch, veganistisch, dierproefvrij, natuurlijk, biologisch afbreekbaar en in gerecyclede plastic flessen.

Plantaardig, dierproefvrij, biologisch afbreekbaar, duurzaam en doeltreffend met milieuvriendelijke flessen.  

UK based. Plantaardig, dierproefvrij, zonder palmolie, allergievrij, biologisch afbreekbaar, met herbruikbare en recyclebare verpakkingen.

Al meer dan 100 jaar staat Klok voor vertrouwde kwaliteit. De was- en reinigingsmiddelen zijn ecologisch & huidvriendelijk. 

Amerikaans, proefdiervrij, biologisch afbreekbare middelen in gerecyclede verpakkingen. Met een LEED-platinum certificaat en Cradle to Cradle® gecertificeerd.

Natuurlijke was- en reinigingsproducten op basis van de Sapindus mukorossi vrucht uit Nepal. 

De filosofie van Sonett is om verantwoordelijkheid te nemen voor het water als bron van al het leven. Alle grondstoffen zijn biologisch afbreekbaar en de etherische oliën komen uit biologische teelt.

Er zijn er meer, maar dit is al een aardig overzicht. Ken je er meer? Laat maar weten.

Wil je het heft nu helemaal in eigen handen nemen? Het internet staat boordevol recepten voor bijvoorbeeld afwasmiddel, allesreiniger, toiletreinigers of wasmiddel. 

Hergebruik oude glazen potjes, voorzie ze van een mooi handgeschreven label en je zou bijna je eigen lijn willen beginnen. Mocht dit daadwerkelijk gebeuren, laat het ons dan ook even weten ok?

We schreven in februari al eens over Marcel's Green Soap, maar we doen dit gewoon nóg een keer. Marcel heeft nu nieuwe producten en zijn verhaal is gewoon mooi en ambitieus!  

 
 

Marcel’s Green Soap wil zich onderscheiden van andere eco-vriendelijke schoonmaakmerken door duurzaam schoonmaken vrolijker en toegankelijker te maken.  

Zijn schoonmaakmiddelen zijn 100% natuurlijk en voor 99% biologisch afbreekbaar (alleen de zouten die hij gebruikt breken niet af).

Ze zijn verder dierproefvrij en ruiken fantastisch dankzij het gebruik van biologische etherische oliën.

Onder biologisch afbreekbaar wordt verstaan dat het volledige product binnen 28 dagen afbreekt in CO2 en water. 

Marcel gebruikt palm- en kokosolie van Roundtable on Sustainable Oil (RSPO) gecertificeerde duurzame leveranciers. 

Tot slot, Marcel’s Green Soap is het eerste merk in Nederland met 100% gerecycled plastic: een fles van 100% gerecycled HDPE. En uiteraard zijn die flessen zelf ook weer volledig te recyclen.

Marcel levert allesreinigers, handzeep, afwasmiddel en sinds juli dit jaar ook wasmiddelen, afwastabletten en toiletreinigers.

Wij vinden het schoonmaakmiddelen om trots op te zijn!

 
 

Kennismakingskorting

Met de kortingscoupon 'klookeraugustus' krijg je als Klooker-lid 10% korting tot 1-9-2017.

Benieuwd geworden? Klik snel door!

P.S. Wat vond jij van deze post? Laat het ons weten, b.v. via onze community!