Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. En er is al zoveel waarmee dat kan. Wij brengen dat samen en zoeken de mooiste producten voor je uit: betere chocolade, eerlijke kleding, en nog heel veel meer. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit, maar ook betaalbaar.


Hoe scheerde Sinterklaas zich eigenlijk?

De man met de witte baard? Het antwoord is natuurlijk NIET! 

Maar als hij zich zou hebben geschoren, dan zou hij het doen net zo als de andere mannen in zijn tijd. Met een open scheermes. Of iets later met een krabber. Maar in ieder geval niet met een modern scheermesje. Want deze zijn 100 jaar geleden pas bedacht door Gillette.

En sindsdien is het hard gegaan. Alleen al in Nederland worden er ±100 miljoen per jaar gebruikt, dagelijks, vrij gedachteloos.

 

Ze hebben alleen een groot nadeel. Ze worden weggegooid. We noemen het niet altijd zo, maar het zijn allemaal 'wegwerpscheermesjes'. Ook die van Gillette. Alleen al in Nederland dus al ±100 miljoen. Stel je voor wat dit op wereldschaal betekent.

 

Ooit bij stilgestaan?

 

Dat wegwerpscheermes verdwijnt niet volledig. Ze zijn lastig afbreekbaar. Kleine stukjes plastic in het milieu. 

 

Dat moet dus anders kunnen. En het kan anders. Door te kijken naar de jeugdjaren van de Sint!

 

Klassiek scheren

In vroeger tijden schoren mannen zich met een open scheermes: zo’n vlijmscherp mes dat je alleen nog bij klassieke barber shops ziet. En klassiek scheren kan sinds 1880 ook met een krabber, de safety razor. Daar zitten stalen scheermesjes in, en die gaan ontzettend lang mee. En wat zijn de kenmerken van klassiek scheren?

  • Het is juist nu helemaal hip en een beetje retro
  • Het geeft een beter resultaat en minder irritatie
  • Ze gaan ontzettend veel langer mee en het is gewoon veilig
  • Ze belasten onze wereld veel minder
  • En het is ook nog eens goedkoper. 

Scheren met een open scheermes vraagt in het begin wat oefening, scheren met een krabber, de safety razor, is zo gepiept. Het geeft in ieder geval even wat tijd voor jezelf.

 

Een toonbeeld van mannelijkheid:

  • Een dikke schuimlaag, met zorg bereid, en aangebracht met een kwast met stevige varkensharen.
  • Een mooi klassiek scheermes of krabber. Een stukje vakmanschap op zichzelf.
  • Daarna een stevige aftershave. 

Tot ongeveer 100 jaar geleden scheerde elke man zich met z’n mes. Een scheermes kreeg je van je vader. Scheren was een vaardigheid die jongens van hun vader leerden. Een onderdeel van hun mannelijkheid. Er zit emotie in.

 

Wil jij dit ook?

Bij TrendHim vind je een uitgebreide collectie aan 'oude' scheermessen en krabbers. Precies wat wij bedoelen. En op Black Friday (vrijdag 25-11) heb je 20% korting, dat is dan ook wel ideaal getimed voor Sinterklaas!

Verras jouw vader, man, vriend, schoonzoon of welke man dan ook met zo'n prachtig ding. 

Wij -- als Klooker mannen -- zijn alvast enthousiast!

 

Een mooi cadeau voor jou. En weer een stapje richting een duurzamere wereld!

P.S. Vond je het een leuke post? Deel het dan. 

Naar Klooker page? Klik dan HIER.