Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. En er is al zoveel waarmee dat kan. Wij brengen dat samen en zoeken de mooiste producten en diensten voor je uit. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en ook betaalbaar.

 

Mooie merken?

 

Kleding kan heel mooi zijn. Maar de vraag is of het ook altijd mooie kleding is. Vanuit het oogpunt van milieu en arbeidsomstandigheden bezien.

 

Wij krijgen hier al vanaf het ontstaan van Klooker vragen over. Of we niet een overzicht kunnen geven. En dat kunnen we ook, op uw veler verzoek.

Dit is dus voor de afwisseling geen post die eindigt met een leuke kennismakingskorting. 

 

Dit is wel een post die je in één oogopslag laat zien welke kledingmerken en welke modeketens verantwoord bezig zijn! En het zal je niet altijd bevallen wat je zult zien.

 

We hebben het dicht bij onze thuismarkt gehouden en gewerkt met de informatie van onze goede vrienden van Rank a Brand.

Rank a Brand is een community van betrokken consumenten, die merken op een transparante wijze vergelijken en 'ranken' op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Ze bestaan primair uit vrijwilligers en ze focussen zich met name op Nederland en Duitsland, maar ze bedienen ook België en Engelstalige landen.

Per productcategorie hebben ze een serie van criteria vastgesteld, gebaseerd op internationale normen. Ze zoeken zoveel mogelijk in openbare bronnen naar de antwoorden op de vragen in hun criteria. 

Zie hiernaast de schaal zoals die door Rank a Brand wordt gebruikt.

Elke 2 jaar worden de scores van een merk geactualiseerd.

 

 

Een eerste overzicht van premium kledingmerken

Hoe zijn premium kledingmerken door Rank a Brand t.o.v. elkaar 'geranked'?

Hier valt toch met name het vele rood op en de score E. En dat de beste van de premium merken een score C heeft. Ook nog niet echt om over naar huis te schrijven.

Conclusie: de premium kledingmerken moeten nog heel wat werk verrichten. Of anders gezegd: ze lijken er niets tot zeer weinig aan te doen ...

Die merken gaan wij dus op deze wijze nooit in het zonnetje zetten. Eerder andersom.

 

Wat is dan het beeld als we kijken naar modeketens?

Iets meer geel en oranje hier, maar ook zeer veel rood.

Conclusie: de meeste modeketens zijn oftewel niet transparant over hun duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, of ze zijn het gewoon niet.

Die modeketens gaan wij never nooit highlighten.

 

Welke merken zijn dan wel verantwoord?

 

De moed zou je haast in de schoenen zakken, maar er zijn toch echt merken die juist wel duurzaam produceren.

Dit zijn veelal kleinere merken, en dit is af en toe een beetje zoeken. 

 

Klooker helpt je hier ook mee.

Wij hebben bv Saint Basics al in het zonnetje gezet en een mooie kennismakingskorting geregeld. Die nog geldig is trouwens! 

 

En er zullen nog meer eerlijke en duurzame merken met mooie kennismakingskortingen volgen!


P.S. we zijn wat nieuwe formats aan het proberen. Wat vond jij van deze post? Laat het ons weten, b.v. via onze community!