Klooker is jouw onafhankelijke bron om stap voor stap niet méér, maar juist duurzamer te consumeren.

Meer weten over duurzaam menstrueren? Brechje vertelt je er hieronder meer over. Direct naar de korting? Klik HIER.

Een duurzaam maandelijks ritueel?

Tampons, maandverband, inlegkruisjes - in alle soorten en maten - eindigen elke maand in de vuinisbelten en verbrandingsovens.

In maart stuurden we je al een mailing (check hier) over biologische opties. Sinds tampons en maandverband van biologisch katoen ook bij een grote supermarkt en drogisterij verkocht werd, groeide de verkoop van deze producten sterk.

Biologisch katoen is beter voor het milieu en je lichaam. 

Maar het zijn nog steeds wegwerpproducten

Er is de laatste tijd meer aandacht voor geweest in de media (NOS, NRC, Parool) voor herbruikbare menstruatie artikelen.

Wat is er nu allemaal te koop?

Het antwoord is eigenlijk alles dat je als vrouw nodig hebt: van kleurige menstruatiecupjes, wasbaar maandverband en wasbare inlegkruisjes tot hippe period onderbroekjes (met ingebouwd maandverband of beschermlaag).

 

Wat zijn de voordelen van deze duurzame producten?

In het kort: geen afval en de aanschaf van een menstruatiecup heb je er namelijk al binnen een half jaar uit. En een cup gaat tot wel 10 jaar mee! Bekijk ook eens onderstaande rap fight advert tussen mooncup en tampon!

En natuurlijk zijn er de persoonlijke voordelen: ‘Ik kan naar de sauna zonder dat er een touwtje onderuit bungelt’ of lekker sporten zonder bang te zijn om te lekken’ en 'heel de dag onderweg kunnen zijn zonder te hoeven wisselen' zijn veel gehoorde opmerkingen. Voor mensen met een allergie kan het ook een goede oplossing zijn.

 

Wil je meer weten hoe deze producten ervaren worden en waar ze te koop zijn?

Om niet online te verdwalen zetten we een aantal bronnen voor je bij elkaar: Algemene uitleg en informatie over de menstruatie cup vind je hier en hier, vouwtips video hier.  

Vind je het toch een brug te ver, of voelt het raar? Lees dan eens deze persoonlijke ervaringen van gebruikers, zoals in deze blog of deze uitgebreide video van een nieuwe gebruiker. Misschien verlaagt dat de drempel voor je.

Ervaringen met zowel period panties, wasbaar maandverband als de menstruatiecup kan je ook vinden in deze blog.

Wil je er liever een in een winkel kopen om wat advies te krijgen: op deze website staan verkooppunten in Nederland en België. Voor meer specialistisch advies kun je wel beter terecht bij een gespecialiseerde webshop, zoals Cute Cotton.

Goed voor jezelf en voor een ander: Ruby cup, bij aankoop sponsor je een cup voor een vrouw in een ontwikkelingsland die daarvoor geen toegang had tot sanitaire producten.

En Ecofemme heeft ook een Buy one, Give one programma maar dan in wasbaar maandverband! Een heel mooi initiatief ook! 

 

Speciaal voor Klooker leden

We regelden een kennismakingskorting bij online winkel Cute Cotton. Waarom? Cute Cotton heeft juist veel expertise in duurzame, gezonde en comfortabele producten rondom menstruatie (en borstvoeding). Ze letten ook op de prijs, niet onbelangrijk 😉.

Wij vinden dat ze harstikke goed bezig zijn!

 
 

Klooker-leden krijgen van Cute Cotton een speciale 10% kennismakingskorting.

Als je naar hun site gaat, gebruik dan de code "CuteKlooker" bij de checkout (geldig tot en met 31-12-2017).

P.S. Vond je het een leuke post?

Deel het dan via jouw social media!