Ons doel: jij koopt alleen nog dingen waar je trots op bent en achter staat

Milieuvervuiling, mensonterende arbeidsomstandigheden en dierenleed zijn vaak deel van onze dagelijkse 'mainstream' producten.

Van kledingkast tot keuken. Soms weten we het - soms niet.

Maar iedereen - jij toch ook - beseft diep van binnen dat we op deze wijze niet door kunnen gaan. 

 
 

Jij kunt wel degelijk een verschil maken. Door van het leven te blijven genieten.. èn duurzamer te leven. En dat kun je leren!

Via onze app, mailings en platform krijg jij als lid

1. gepersonaliseerde begeleiding om stap voor stap duurzamer te leren leven

2. de steun, kennis en inzichten van de community tot je beschikking

3. toegang tot achtergrond informatie - leuke duurzame producten - tips & tricks

4. ledenkortingen - specials - early releases

5. elke week een mailing over duurzame topics, met alles wat hierboven genoemd is

 

Check onder een aantal gave samenwerkingspartners, waarmee we leuke specials gedaan hebben.

Logo's partners-3.png
 

Ons doel: jij koopt alleen waar je TROTS op bent en achter staat.

Niet mèèr, maar juist duurzamer consumeren.

 
 

We willen Klooker betaalbaar houden, maar bewust niet gratis.

Zo worden we niet afhankelijk van vergoedingen van de winkels/merken waarmee we samenwerken.

ONAFHANKELIJK DUS! 

 
 

 

Basisabonnement

 

 

MEEST GEKOZEN

= €4.83 per maand

Nu 40% korting!

 

 

Meest voordelig

 

 = €4.08 per maand

49% voordeliger

 

Het meest voordelige abonnement van Klooker kost omgerekend dus +/- €4 per maand.

Daar koop je anders één speciaal-biertje per maand van. En met onze speciale ledenkortingen kun je dit bedrag via Klooker ook weer besparen.

Trouwens: je hebt een 14-dagen-geld-terug-garantie. Check.

 
 

Check de FAQ

 • Hoe checkt Klooker of producten ook echt verantwoord zijn?

  Er is verspreid over het internet veel informatie te vinden over producten en hun duurzaamheid. Voorbeelden zijn Rank a Brand, de keurmerken checker van goedewaar.nl, de keurmerkenwijzer van milieucentraal, Ethical Consumer in de UK en nog veel meer. Maar het is vaak best wat uitzoekwerk. Wij ontlasten je daarin. Wij checken of een product ook verantwoord genoeg is. En pas dan gaan we het product meenemen in onze mailings en op ons platform. Dat scheelt jou veel tijd!

 • Hoe komt het dat ik nog nooit eerder van Klooker gehoord heb?

  Waarschijnlijk omdat Klooker nog super jong is. Na een heroriëntatie is Klooker eigenlijk pas echt begonnen eind 2016, dus dat is kort geleden.

  Inmiddels groeit Klooker als kool.

  Allicht dat je ons binnenkort meer zult tegenkomen. Je ziet ons straks steeds vaker in de pers en via blogs.

 • Hoeveel andere mensen doen mee?

  Sinds onze start hebben zich elke maand honderden mensen aangemeld. Het beste nieuws: Klooker groeit als kool! Elke maand is (veel) beter dan de vorige. We hebben nu een paar duizend leden en daardoor wordt onze impact ook elke maand groter en groter!

 • Wat betekent Klooker eigenlijk?

  Klooker is afgeleid van het Twentse woord 'klook', dat 'verstandig' betekent. Een naam waarvan wij vinden dat die precies past bij wat we willen bereiken!

 • Kan ik Klooker vertrouwen?

  Zo af en toe krijgen we een berichtje van iemand die zich afvraagt of Klooker wel ‘legit’ is. En dat is best een vraag die we ons kunnen voorstellen: Klooker bestaat in deze vorm pas sinds kort, dus het kan zomaar zijn dat je nog nooit van ons gehoord hebt.

  Klooker is helemaal betrouwbaar. We hebben ook al met vele toonaangevende duurzame winkels samengewerkt.

  Je kunt ons altijd bereiken op 085-3033925 of via een DM via Facebook.

    Klooker is gevestigd in Amsterdam, haar Kamer van Koophandel nummer is 62546252 en ons BTW nummer is NL854860800B01. En je zult in de komende periode ook steeds meer persberichten, artikelen en blogs over ons zien.

 • Waarom kost Klooker geld? Waarom niet gratis?

  Bij Klooker geloven we in transparantie en eerlijkheid.

  De meeste sites die gratis iets vertellen over eerlijke en duurzame producten krijgen een vergoeding als zij producten van een bepaalde winkel of bedrijf in het zonnetje zetten. Vaak in de vorm van een 'transactiefee' achteraf. Wij vinden dan dat de onafhankelijkheid in het geding is. En dan doe je al snel concessies aan transparantie en eerlijkheid.

  En soms wordt het gedaan zonder vergoeding, uit pure liefhebberij. Maar dan is de impact vaak klein. Onze missie is om eerlijke en duurzame producten mainstream te maken. Zo snel mogelijk, dus veel impact. Dan maak je kosten en uiteindelijk moeten die kosten ook ergens door afgedekt gaan worden. 

  Daarom doen wij het anders. Een beetje tegendraads. Wij vertrouwen op de community. En dat de community hier graag een symbolisch klein bedrag voor over heeft. Heel transparant en eerlijk.

 • Hoe wordt mijn geld besteed?

  We gebruiken het geld grofweg voor twee doelen: 1. om onze kosten te dekken en 2. om te groeien om zoveel mogelijk mensen te helpen duurzaam het nieuwe normaal te maken.

    P.s. wil je Klooker helpen groeien? Deel Klooker dan op Facebook of Instagram, via email, of vertel het je collega's bij het koffiezetapparaat. Dat helpt ons enorm!

 • Wat is het verschil tussen de verschillende abonnementsvormen?

  Inhoudelijk is er geen verschil. Het enige is dat je meer korting krijgt bij een jaarabonnement dan bij een maandabonnement. De meeste mensen nemen trouwens het halfjaarsabonnement.

 • Wie zit er achter Klooker?

  Hi, wij zijn met een klein team van Dennis (onze oprichter), Hellen, Sara, Brechje en Alexandra. Het verhaal van Dennis: 'Ik heb jarenlang in de energie- en in de IT wereld gewerkt en ik ben daarna voor mezelf begonnen met een e-commerce startup. Toen merkte ik dat ik met mijn startup ook kon bijdragen aan eerlijker en verantwoorder winkelen. En daar kwam daarbovenop de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen van november 2016 met de winst voor de 'climate change' ontkenners zoals Trump. We gaan de klok toch niet terug zetten! Ik heb vanaf dat moment doorgepakt en de focus verlegd naar eerlijk en duurzaam. Samen gaan we op reis om pragmatisch, stap voor stap te verduurzamen. Samen gaan we duurzaam het nieuwe normaal maken!"

   

 • Kan ik makkelijk opzeggen / stoppen?

  Ja, dat kan! Soms past Klooker toch niet bij je levensstijl. Of leef je al helemaal duurzaam.

  Je kunt Klooker altijd opzeggen door een mailtje te sturen naar opzeggen@klooker.com. Als je wilt annuleren hoef je nooit een reden te geven, formulieren in te vullen of door hoepeltjes te springen: een simpel mailtje is genoeg.

 • Kan ik zelf een product aanbevelen of aanvragen?

  Goed dat je het vraagt. 

  Ja, dat kan!

  We werken er momenteel hard aan om de 'Klooker community' vorm te geven, zodat je met andere Klookeraars in contact kunt komen. Als je lid bent geworden, dan kun je je aldus aansluiten bij onze besloten Facebook groep "Klooker NL Community". 

  Ook kun je simpelweg een mailtje naar ons sturen met ideeën, tips, suggesties of verzoekjes. Gewoon sturen naar dennis@klooker.com.

 • Ik vind Klooker leuk, maar ik kan het niet betalen. Wat nu?

  We bieden Klooker aan tegen een prijs die vrijwel iedereen kan betalen. Vergelijkbaar met een speciaalbiertje per maand. 

  Maar ligt dit echt buiten je mogelijkheden, houdt ons dan nog even in de gaten. We zijn er mee aan het werk.

 • Hoe kan ik een bijdrage leveren aan Klooker?

  Vind je Klooker leuk en wil je graag een bijdrage leveren? De makkelijkste manier is om Klooker lid te worden. Dit helpt ons op een aantal verschillende manieren:

  - je betaalt een klein bedrag per maand. dit helpt ons om de kosten te dekken.
  - door jouw lidmaatschap groeit de Klooker community. Hierdoor krijgen we meer slagkracht, want 'samen staan we sterk'.
  - Uiteindelijk maakt jouw koopgedrag natuurlijk het echte verschil. 

  Nog aan andere tip om Klooker te helpen: deel ons op Facebook, via email of op de vrijdagmiddagborrel. Dank je wel!

 

Doe jij eigenlijk al mee?


 
Social proof photos Loes.png
 
Ik wil wel graag duurzaam, maar al dat uitzoekwerk, dat vond ik maar niets. Klooker helpt prima. En ik wist niet dat er al zoveel kan. Ik kijk elke keer uit naar hun volgende mailing!
— Loes (Oldenzaal)
 
Social proof photos Kimberley.png
 
Ik vind het er echt super uit zien! Leuk dat er altijd een kennismakingskorting bij zit en een heel fijne manier om met nieuwe merken in aanraking te komen.
— Kimberley (Waddinxveen)
 
Social proof photos Pieter.png
 
Ik ben al 15 jaar vegetariër, en over het algemeen vrij bewust van hoe ik leef. Aan de andere kant; ik ben ook een gemaksdier. Klooker is er eigenlijk precies voor mij.
— Pieter (Utrecht)