Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. En er is al zoveel waarmee dat kan. Wij brengen dat samen en zoeken de mooiste producten en diensten voor je uit. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit, maar ook betaalbaar.

 

Duurzame wol

Het verhaal van Miss Green spreekt ons zeer aan. Miss Green heeft veel om trots op te zijn.

Die trots zit hem naast de mooiheid van de kleding zelf ook in hun productieproces. In de duurzame materialen, de fabrieken die ze kiezen, de certificeringen waaraan deze voldoen én in het transport.

De ruwe materialen die Miss Green gebruikt zijn biologisch katoen, Tencel® en duurzame wol.

Even iets meer over duurzaam wol. Dit komt van biologische wolvezels. En het is 'non-mulesing' wol. En dat is heel mooi. Want weet je wat het betekent als wol 'mulesing' is? 

De meeste wol ter wereld komt uit Australië en de schapen die daar voor de wol gefokt worden zijn merino schapen. Die hebben een gerimpelde huid, dus meer wolopbrengst.

Maar in die rimpels gaat soms bij hun achterste ook vocht en urine zitten, worden eitjes gelegd etc., waardoor de schapen ziek kunnen worden. En weet je hoe dit meestal wordt bestreden? Met 'mulesing'.    

Levende schapen worden dan vastgebonden op metalen stangen. 

En de gerimpelde stukken huid bij hun achterste worden zonder verdoving met huid en al weggeschoren.

Of er worden klemmen gezet op de huidrimpels, zodat die huidrimpels afsterven. En wat er overblijft 'glad' is.

Een barbaarse, uiterst pijnlijke methode, waarvan de effectiviteit ook nog eens ter discussie staat. En die wol wordt door velen gebruikt. Zonder dat je het weet.

 

MAAR DUS NIET DOOR MISS GREEN! 

 
 

De 'non-mulesing' duurzame wol die Miss Green gebruikt, betekent dat de schapen juist goed worden behandeld en dat de wol op een diervriendelijke manier wordt geschoren.

De duurzame wol, biologisch katoen of Tencel wordt vervolgens verwerkt in gecertificeerde fabrieken (die Miss Green ook zelf bezoekt). 

De fabrieken die Miss Green gebruikt zijn GOTS-gecertificeerd en volgen de SA8000-standaard.

De GOTS-certificering geeft aan dat er zo min mogelijk schadelijke chemicaliën worden gebruikt tijdens het productieproces.  

En dat de stoffen op een verantwoorde manier worden verwerkt (in overeenstemming met de certificeringseisen). Het spoel- en afvalwater wordt bv gezuiverd en hergebruikt.

De Miss Green Code of Conduct is gebaseerd op de GOTS- en SA8000 certificaten. Deze voorzien in de basale rechten zoals:

  • geen gedwongen of slavenarbeid;
  • geen kinderarbeid;
  • geen discriminatie;
  • een veilige en hygiënische werkomgeving. 

 

Als Klooker worden we blij als retailers dergelijke strike eisen in acht nemen. En we worden ook blij van de mooie producten die Miss Green in haar collectie heeft.

 
 

Wij vinden Miss Green dus helemaal Klooker. En zij ons ook, daarom geven ze Klooker leden een extra korting. De korting geeft recht op 10% korting op hun producten

Als je naar hun site gaat, klik dan hieronder en gebruik de code "Klookercoupon" bij de checkout (geldig tot en met 31-12-2017).

Go check it out!

P.S. Wat vond jij van deze post? Laat het ons weten, b.v. via onze community!