Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. Niet méér consumeren, maar juist meer bewust consumeren.

Weten wat er gebeurt in de shampoo wereld? Lees verder. Direct naar de korting? Klik HIER.

What about shampoo

Shampoo en conditioners worden tegenwoordig massaal gebruikt. Er zijn een paar bedrijven, die deze gehele markt domineren.

Procter & Gamble heeft Head & Shoulders, Pantène en Herbal Essences. Unilever heeft Sunsilk, Suave, Andrélon en Timotei. L'Oreal Group voert de merken Garnier, L'Oreal en Redken. En Colgate-Palmolive voert b.v. Palmolive. 

En als je bedenkt dat alleen al marktleider Procter & Gamble meer dan een half miljard flessen per jaar in Europa alleen verkoopt, dan wordt je er een beetje stil van.. 

Want het merendeel van die flessen eindigt nog altijd op vuilnisbelten.

Gelukkig neemt Procter & Gamble nu het initiatief dat in 2018 25% van die flessen in Europa is gemaakt van 'gerecycled plastic'.

Een mooie eerste stap, hopelijk doet goed voorbeeld volgen. 

En wat zit er eigenlijk in een shampoo? Het belangrijkste ingrediënt is water.

Maar dan komt het. In 'reguliere' shampoo zitten vervolgens vele chemische toevoegingen. Parabenen en/of formaldehyde (houdbaarheidsmiddel), Sulfaten (schuimmiddel), Phlalaten en andere polymeren (verdikkingsmiddel) en nog veel meer, check ook hier

Waarom dit allemaal gebeurt? Omdat veel mensen b.v. denken dat een dikke shampoo of een citrus geur beter reinigt. Terwijl dit niets zegt..

Er is nog weinig bekend over de lange termijn effecten van dit soort stoffen.

Wel worden met name Phlalaten wetenschappelijk in verband gebracht met gezondheidsrisico's, zoals borstkanker, obesitas en asthma. Dus dan dit maar beter mijden.

Maar welke shampoos dan te mijden, en welke niet?

Alle shampoos van de grote merken die eerder in deze post zijn gemeld, zijn door hun chemische toevoegingen beter te mijden.

Je kunt dan wellicht beter je eigen shampoo maken, zoals hier beschreven, of hier.

Maar als je geen gedoe wilt, maar gewoon een goede natuurlijke shampoo wilt gebruiken zonder chemische toevoegingen, check dan deze merken eens.

  • Yes To
  • Weleda
  • Urtekram
  • Dr. Hauschka
  • Faith in nature
  • Lush Solid shampoo
  • O'right 
  • Aubrey Organics
  • Neal's Yard Remedies
  • Fushi

Wij zetten in deze post de spotlight op O'right. Omdat zij dus alle chemische toevoegingen uit hun shampoo gehaald hebben. En omdat ze zeer duurzaam en innovatief bezig zijn met hun verpakkingen.

Gewoon een goed verhaal!

 
 

O’right gelooft net als Klooker dat iedereen kan bijdragen aan een groenere wereld. Elke kleine stap draagt bij tot grote veranderingen in het milieu. Zo is oprichter Steven Ko zelf in 2002 aan dit avontuur begonnen.

Hun logo bestaat uit een groene “O” die voor onze aarde staat. En “Right” staat dan natuurlijk voor de juiste dingen doen. 

Ze zijn er trots op dat ze uitsluitend werken met natuurlijke ingrediënten.

Ze maken allerlei innovatieve producten. Ze hebben b.v. een CO2 neutrale shampoo.

Deze shampoo is gemaakt van gerecycled water, natuurlijke ingrediënten, is gemaakt met zonne- en windenergie en verpakt in een natuurlijk afbreekbare verpakking.

En onze persoonlijke favoriet is hun 'tree in a bottle' verpakking. Als je de lege verpakking in de aarde plant, dan groeit er een acacia boom uit!

Zo zijn al hun natuurlijke, composteerbare of herbruikbare verpakkingen zoveel mogelijk in balans met het milieu.

Wij vinden O'right helemaal KLOOKER!

 
 

Speciaal voor Klooker-leden biedt O'right nu 10% korting.

Als je naar hun site gaat, gebruik dan de code "KLOOKERDISCOUNT" bij de checkout.

P.S. Wat vond jij van deze post? Laat het ons weten, b.v. via onze community!