Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. En er is al zoveel waarmee dat kan. Wij brengen dat samen en zoeken de mooiste producten en diensten voor je uit. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en ook betaalbaar.

 

Eerlijke thee. 

Wist jij dat thee, direct na water, wereldwijd het meest gedronken wordt? Thee is wereldwijd een enorme industrie. En al eeuwenlang.

Er wordt veel geld aan verdiend. Door vaak machtige partijen in de lange thee producerende ketens.  

 

De vraag is dan wat er overblijft voor de kleine boeren die de thee zelf verbouwen.

 

pb301017.jpg

Niet zoveel dus.

Het verschilt een beetje per thee producerend land.

Maar het is nauwelijks een leefbaar inkomen.

 

 

Er zijn an sich ook goede ontwikkelingen. Zoals (Fairtrade) certificering van thee, zodat lokale boeren daarmee een eerlijkere prijs krijgen. Wat vaak niet bekend is, is dat er veel kosten aan certificering vastzitten, soms twee maal zo hoog als de hogere prijs die boeren krijgen. 

Daarbij, de administratie en overhead kosten die lokale coöperaties moeten maken voor certificering, eten een groot deel van die hogere prijs voor de lokale boer ook weer op..

 

De eeuwenoude thee industrie is ook, zoals de naam zegt, geïndustrialiseerd. Dat komt de smaak van deze thee niet ten goede, b.v. omdat het maandenlang in allerlei magazijnen ligt opgeslagen.

 

Valerie en David zijn thee liefhebbers. En ze zagen hoe deze industrie werkt. Ze bedachten hoe het ook anders kan. En zijn toen in het diepe gesprongen.  

 

FRANK about tea

 

Zij zijn begonnen met FRANK about tea. Dit betekent letterlijk 'Eerlijk over thee'. Zij gaan voor kwaliteitsthee, waarbij 'middle-men' en theeveilingen uit de thee-keten worden overgeslagen. En er bewust niet wordt gecertificeerd, omdat de keten nu zo kort is, dat ze het zelf kunnen monitoren en overzien.

 

En zo blijft er meer over voor de lokale boeren. En dat is wel zo FRANK, zo eerlijk dus.

 

Zij gaan ook voor een andere manier van thee drinken. De 'loose tea lifestyle'. In plaats van de geïndustrialiseerde theezakjes. Waarom?

1. Veel meer smaak en aroma. Losse theebladeren zijn vrijwel altijd van hogere kwaliteit dan die in theezakjes.

2. Losse thee is natuurlijker dan 'blended', gemixte thee. Blenden is een proces waarbij er ook vaak additieven en kunstmatige aroma's worden toegevoegd. 

3. Gezonder. Dit omdat er in losse thee meer antioxidanten en vitamines zitten. 

 

De 'loose tea lifestyle is dus beter voor je.

En FRANK about tea levert je via een direct opzegbaar abonnement thee die net een paar DAGEN geleden geplukt is. 

In plaats van maanden ergens in een pakhuis gelegen te hebben.

 

Wij zijn fan. Thee om trots op te zijn! En daarmee de moeite waard om door Klooker in het zonnetje gezet te worden!


Een mooie kennismakingskorting

 

FRANK about tea vindt Klooker ook een geweldig idee. Daarom geven ze je nu een gratis infuser ter waarde van €7 bij jouw eerste order als je je abonneert op hun thee service.

Met de coupon code 'klooker17'.

Enjoy! 

 

 

P.S. Wat vond jij van deze post? Laat het ons weten, b.v. via onze community!