Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. En er is al zoveel waarmee dat kan. Wij brengen dat samen en zoeken de mooiste producten voor je uit: betere chocolade, eerlijke kleding, en nog heel veel meer. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit, maar ook betaalbaar.

Ontbossing ... 

We weten allemaal dat ontbossing een van de grote problemen in de wereld is. Dieren en planten verdwijnen en gehele ecosystemen worden ontregeld en uitgeroeid door ontbossing, voor de productie van hout, papier, palmolie en soja en voor de mijnbouw.

 

Ontbossing is DE oorzaak van erosie en draagt bij aan de opwarming van de aarde.

Elk jaar verdwijnt bijna 8.8 miljoen hectare natuurlijk bos. Dat is ruim twee keer Nederland. 

 

"Wat kunnen we hier nu mee doen?" dacht Christian Kroll uit Berlijn zich af. Kunnen we zelf geen bomen bijplanten? En hoe kunnen we dit zo doen dat een grote groep mensen ultiem makkelijk daaraan meedoet?

 

Dit idee liet Christian niet meer los.  Ze gingen aan de slag en hebben ondertussen al meer dan 5 miljoen bomen geplant. En daar kunnen wij mee helpen.

 

Zoek en gij zult bomen planten

Christian is Ecosia gestart.

Ecosia is een social business die je helpt om ontbossing tegen te gaan. Waar je zelf heel simpel aan kunt meedoen. Hoe?

Door Ecosia als je zoekmachine in te stellen. De advertentie-inkomsten daaruit worden voor 80% gebruikt om bomen te planten.

 

Dus als jij op het internet shopt voor je kerstinkopen, kun je tegelijkertijd bomen planten en zo bijdragen aan een beter milieu! 

 

En het kost je niets!

 

Ecosia heeft al bijna 6 miljoen bomen kunnen planten!

 

Wil je weten hoe Ecosia werkt?

 

Wil jij ook meedoen?

Wij bij Klooker vinden dit een geweldig initiatief! Wij zijn net met ze gestart en we hebben ondertussen al honderden bomen geplant. Doe ook mee!