Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. En er is al zoveel waarmee dat kan. Wij brengen dat samen en zoeken de mooiste producten en diensten voor je uit. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en ook betaalbaar.

 

Mooie duurzame merken

 

Katoen zit in ±40% van onze kleding wereldwijd. Het heeft voor het merendeel een schoon imago. Maar dat is een beeld dat door de kleding industrie over tientallen jaren gecreëerd is. Ondertussen dringt het rauwe beeld van de werkelijkheid door in ons leven. 

 

Katoen is een van de meest van chemische middelen afhankelijke planten ter wereld. Katoen beslaat grofweg 2.4% van de landbouwgrond in de wereld, maar het heeft om te groeien ±10% van alle landbouwchemicaliën nodig en ±25% van alle insecticiden. Ter wereld. 

 

En dan hebben we het nog niet eens over de vele andere issues in de kledingsector... Gelukkig zijn er steeds meer kledingmerken die hier iets mee doen. Die overstappen. En de hele keten willen verduurzamen, met aandacht voor leefbare lonen voor arbeiders.

Het is dus heel belangrijk dat een steeds grotere groep mensen zich bewust is van wat kleding van 'gewoon' katoen is. En waar je duurzame kleren kunt kopen. En wat duurzame merken zijn.

 

En daar helpen wij. 

 

IMG_9662.JPG

 

Wij vinden b.v. Charlie+Mary helemaal top. Zij hebben te gekke duurzame merken kleding, schoenen en accessoires. Al hun merken zijn verantwoord. En als winkel zijn ze zelf continu bezig om de duurzame boodschap uit te dragen.

 

Ze organiseerden zelfs vorig jaar samen met anderen een filmfestival over "The true cost" van mode gevolgd door een fashion show van hun duurzame kleding.

Allemaal om mensen bewust te maken hoe het er aan toe gaat in de kledingindustrie. 

 

 

Daarom willen wij hen graag highlighten. 

Omdat ze het verdienen.

En omdat je trots kunt zijn op hun producten.


15% korting voor alle Klooker leden

En Klooker leden krijgen van Charlie+Mary een mooie kennismakingskorting. Omdat ze vinden dat Klooker ook bijdraagt aan een betere wereld..

 

Als je naar hun site gaat, klik dan hieronder en gebruik de code "Klooker" bij de checkout. Je krijgt dan een kennismakingskorting van 15%! Dit is niet geldig bij producten die in de sale zijn.

Deze coupon is geldig tot 28 februari 2017. Je kunt hem eenmalig gebruiken.