Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en ook betaalbaar.

Meer weten? Blijf lezen. Direct naar de kennismakingskorting van Green Jump? Klik HIER.

Back to school

De zomervakantie zit er al bijna weer op voor de leerlingen in de regio Midden en later de rest. Back to School! Maar hoe maak je nu duurzame keuzes met betrekking tot schoolbenodigdheden? Je kunt voor tweedehands gaan. Ga je voor nieuw, dan geven we je onder wat duurzame keuzes mee. 

Tassen

Polyester, polyamide, vinylon, nylon. Zomaar een greep uit de meest voorkomende materialen bij de productie van tassen. Allemaal producten van ruwe olie die moeilijk af te breken en te recyclen zijn. Niet zo duurzaam dus.

Gelukkig kan het ook anders. Denk aan tassen van hergebruikt materiaal zoals theezakken van Ragbag, industriële netten door de vrouwen van Smateria, kurk zoals bij Corque of tassen van gerecyclede petflessen via Green Jump.

Voor jouw keuze kun je bijvoorbeeld terecht bij websites zoals MoreThanHip, Tassentoko of BureauBewust.

Eten & Drinken

De meeste reguliere broodtrommels, drinkbekers en flesjes zijn van plastic. Check daarom glas of RVS eens. 

RVS is een duurzamer en veiliger materiaal dan plastic en gaat een stuk langer mee, aangezien het goed tegen een stootje kan.

Wanneer een lunchbox niet meer cool genoeg is zou je ook voor herbruikbare of composteerbare broodzakjes of foodwraps kunnen gaan.

Ook kun je voor een broodzak gaan van biologisch katoen.

 

En als je uiteindelijk je keuze hebt gemaakt, kies dan ook voor een heerlijke, duurzame inhoud.

Probeer eens zo verpakkingsloos mogelijk boodschappen te doen, bak samen wat lekkers om mee te geven of ga eens wat vaker voor een plantaardige snack.

Benodigdheden

Gerecyclede, navulbare pennen, potloden en markeerstiften zijn bijvoorbeeld makkelijk verkrijgbaar van het merk Stabilo.

Potloden zijn er te vinden met het FSC-keurmerk, evenals bijvoorbeeld printpapier.

Koop schriften van gerecycled papier of kijk eens naar Correctbooks of GreenBooks: dit zijn schriften met uitwisbare whiteboard pagina’s en daarmee dus oneindig bruikbaar.

Wat betreft etuis kun je terugvallen op de genoemde materialen voor de tassen, ook daar is genoeg te vinden. Boeken kun je kaften met herbruikbare kaften om zo papier te besparen.

Elektronica

Kies voor een LCD-scherm met LED-achtergrondverlichting en stel de helderheid van het scherm zo laag mogelijk in om energie te besparen.

Maak als zoekpagina gebruik van Ecosia, de zoekmachine die bomen plant met zijn advertentieopbrengsten, of Blackle: aangezien een zwarte zoekpagina minder energie kost om op te laden dan een pagina bestaande uit witte pixels. Het kan ook via deze manier.

Voor de productie van een laptop zijn veel materialen en grondstoffen nodig, dus probeer zo lang mogelijk met het apparaat te doen, bv door geheugen uit te breiden of met externe geheugens te werken.

Dit geldt ook voor mobiele telefoons. Kies waar mogelijk voor een tweedehands exemplaar of ga voor een nieuwe en kies een duurzaam bedrijf zoals Fairphone.

Wij lichten hieronder Green Jump uit.

Waarom? Lees het zelf maar 😊. En ze hebben ook veel back to school spullen, met een leuke korting!

 
 

Green Jump

Goran en Manon willen het makkelijk en betaalbaar maken om de duurzame versies te vinden en kopen van de spulletjes die je dagelijks gebruikt.

Door het verantwoorde, gezonde én leuke 'biologische aanbod' voor zoveel mogelijk mensen online toegankelijk te maken, krijgt iedereen de kans om duurzamer te leven.

Zij weten uit eigen ervaring hoe lastig het kan zijn om voor jezelf en je kinderen leuke producten te vinden waar geen schadelijke stoffen in zitten.

Zo is Green Jump ook begonnen – uit eigen frustratie.

Inmiddels hebben ze een groot biologisch en ecologisch assortiment van allerlei dagelijkse producten. 

Waaronder allerlei Back to School producten.

Ze werken intern heel graag met mensen voor wie het lastig is om een baan te vinden door arbeidsongeschiktheid. De ervaring tot nu toe is dat de motivatie en betrokkenheid van deze medewerkers echt ongelooflijk groot is.

Ze sponsoren YuYaYu, dat zich focust zich op kleinschalige projecten voor kansarme kinderen in Zuid-Amerika.

 

Wij vinden Green Jump al met al een winkel om trots op te zijn!

 
 

Met de kortingscoupon 'greenjump-klooker' krijg je als Klooker-lid 15% korting als je bij Green Jump je Back to School producten koopt (geldig tot en met 31-12-2017).

Lijkt het je wat? Klik snel door!

P.S. Wat vond jij van deze post? Laat het ons weten, b.v. via onze community!